Futópálya-építés az Olimpia park körül

Az elmúlt évtizedben több beruházás is történt az V. kerületben, melyek célja a Belváros élhetőbbé tétele volt. Belváros Önkormányzata ismét egy élhetőbb lakókörnyezetet szolgáló fejlesztést indított.Az egészségüket sportolással megőrizni kívánó polgárok részére a 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpont után, a szabadban futni vágyó belvárosi polgárok számára kívánt megfelelő sportolási környezetet teremteni, ezért kiépítette az V. kerület első futópályáját az Olimpia park körül. A munkálatok 2022 elején kezdődtek és áprilisban fejeződtek be.

Elhelyezkedés és kialakítás

Az Olimpia parkot 2014-re igazi közösségi térként újította meg az Önkormányzat, mely azóta is minden korosztály számára napi rekreációs tevékenységet biztosít több mint kétezer négyzetméteren. A park most új funkcióval bővült: az Olimpia park, a Széchenyi rakpart, a Markó utca, a Balassi Bálint utca és a Balaton utca útvonalon vezetett futópálya hossza 436 méter, a szélessége mindenhol 120 cm , a burkolata pedig vízáteresztő öntött gumiburkolat.

A futópálya kialakítása során a park körüli megmaradó járda szélessége mindenhol minimum 1,5 méteres maradt, ennek érdekében a Balaton utca felőli járdaszegélyt 50 centiméterrel módosítani kellett és a korábbi merőleges parkolás a Balaton utcában a Balassi Bálint utca és a Széchenyi rakpart közötti szakaszon 60 fokosra (halszálkásra) módosult.

Berendezési tárgyak

A futókör rajtvonala mellett összesen 2 darab, a rajtvonaltól 15 méterre pedig 3 darab nyújtókorlátot helyeztünk ki.

A futópálya körül emellett információs táblát is kihelyeztünk, melyen a házirendet lehet megtekinteni. A rajtvonal mellett elhelyeztünk egy 21 férőhelyes értékmegőrző szekrényt is, egyedi borítással.

Kiépítettünk egy új ivókutat is a pálya mentén, valamint telepítettünk egy napelemmel működő LED sebességjelző táblát is.

Észrevétele, kérdése van?

Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.