Tájékoztatás az Olimpia park körüli futópálya kialakításának munkálatairól, valamint az ideiglenes forgalomtechnikai változásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata a lakossági igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti az aktív életmód feltételeit az V. kerületben. Ezt a célt szolgálják a játszóterek, a szabadtéri sportpályák, fitnesz parkok, ping-pong asztalok, az ingyenes korcsolyázási lehetőség, az úszásoktatás támogatása, valamint a tavaly átadott V.30 Belvárosi Sportközpont is.

Ezúttal a szabadban futni vágyó belvárosi polgárok számára teremtünk megfelelő sportolási környezetet, az V. kerület első futópályájának kiépítésével az Olimpia park körül.

 

Az Olimpia parkot 2014-re teljeskörűen, igazi közösségi térként újította meg az Önkormányzat, ahol mozgásra, sportra a több mint kétezer négyzetméteres játszótér, valamint a futball, kézilabda és kosárlabda játékokra egyaránt alkalmas sportpálya nyújt lehetőséget. A park most új funkcióval bővül: az Olimpia park, a Széchenyi rakpart, a Markó utca, a Balassi Bálint utca és a Balaton utca útvonalon vezetett futópálya hossza 436 méter, a szélessége mindenhol 120 cm lesz. A futópálya mellett nyújtókorlátokat, értékmegőrzőt és információs táblákat is kihelyezünk, valamint kiépítünk egy új ivókutat is a pálya mentén, és telepítünk egy napelemmel működő LED sebességjelző táblát is. A munkálatok 2022 elején kezdődnek.

Ideiglenes forgalomtechnika

Az Olimpia park körül a járda szélessége mindenhol minimum 1,5 méteres marad, és a korábbi merőleges parkolás halszálkásra módosul a Balaton utcában a Balassi Bálint utca és a Széchenyi rakpart közötti szakaszon. A parkolóhelyek átépítése miatt a kivitelezés időtartama alatt ezen a szakaszon nem lehetséges a parkolás. Az Olimpia park zavartalan látogatása azonban a beruházás ideje alatt ideiglenes burkolaton keresztül biztosított lesz.

Köszönjük a türelmüket!

Minden fejlesztés átmeneti kellemetlenségekkel jár, egyszerre kell tekintettel lenni az itt élőkre és dolgozókra, a gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel közlekedőkre, illetve az építési forgalmat is be kell illeszteni a felújítással érintett terület amúgy is terhelt életébe, mindemellett a kivitelezési határidőket is szükséges betartani. Mindazonáltal a Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2022. január 6.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.