A Hild tér gyors felújítása

Belváros Önkormányzata a kezdeményezését követő több, mint egy évig tartó egyeztetés után 2021. október elsejétől átvette a Fővárosi Önkormányzattól a Hild téri játszótér üzemeltetési feladatait. Annak érdekében, hogy mihamarabb minőségi játékteret tudjunk biztosítani az idelátogató gyerekeknek és kísérőiknek, valamint azért, hogy a belvárosiakhoz méltó, az önkormányzat által kezelt parkokhoz hasonló rendezett állapotokat hozhassunk itt létre, elvégeztük a Hild téren a rendeltetésszerű használatához szükséges beavatkozásokat.

A munkálatok 2021 novemberében zajlottak, ez idő alatt a Hild teret részlegesen vagy teljesen lezártuk egy-egy időszakra a látogatók biztonsága érdekében.

 

A játszótéren lévő padokat vidám színekkel festettük át, a kerítést és lábazatát karbantartottuk, lefestettük, a meglévő zöldfelületeket gondoztuk, újabb növényeket ültettünk el, valamint elvégeztük a fák szükség szerinti gallyazását. A Hild játszótér immár növényekben pompázik: kertészek gondos munkájának köszönhetően örökzöld mirtuszlonc, babérmeggy, tarka fagyal, gyertyán, borostyán, tűztövis, fehér som, Júlia-borbolya, bangita, mahónia és rózsalonc is díszíti a teret.

Átalakítottuk a balesetveszélyesnek ítélt részeket, a homokozóban részleges homokcserét és homokfertőtlenítést végeztünk, a homokozó szélén a sérült gumi burkolati elemeket cseréltük. A játszótéren megtörtént a játszószerek szabványosítási felülvizsgálata, egy-két új játszóeszközt is telepítettünk (köztük a Károlyi-kerthez hasonló baba-mama hintát is), valamint egy pingpong-asztalt és egy teqball-asztalt is kihelyeztünk. A töredezett járólapokat cseréltük, a meglévő falfelületen rajzfelületet alakítottunk, melyen szabadon rajzolhatnak a gyerekek. Kihelyeztünk egy madáretetőt és egy új ivókutat is létesítettünk.

 

A térhasználók kérésének megfelelően 2021. október végétől már az éjjel-nappali őrzés is biztosított a játszótéren.

A Hild téri játszótér gyors felújításával egyidőben elkezdtük megtervezni a tér teljes felújítását is, hogy olyan magas színvonalú játszóteret lehessen kialakítani, mint például a Károlyi-kertben, a Honvéd téren, az Olimpia parkban vagy az Erzsébet téri játszótéren. Ezzel párhuzamosan, a későbbi komolyabb felújításhoz kötődően feltárási munkálatokat is elvégeztünk.

Amennyiben a Hild tér megújításával kapcsolatban észrevétele, kérdése vagy javaslata van, kérjük, küldje meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre vagy jelezze a +36 1 428 0425-ös telefonszámon. A lehetőségekhez képest igyekszünk minden javaslatot megfontolni, beépíteni a tervezésbe.