logo
Betűméret

Projektek

Belváros Önkormányzata folytatja „A Jövő Városa” fejlesztési program keretén belül a teljes Belvárost célzó fejlesztéseinek megvalósítását a Déli-Belváros megújítása projekt III. ütemével.

A projekt megvalósítása során mintegy 7000 m2-en újul meg a Belváros déli része. A közterület-felújítás során a Ferenczy István utcának a Múzeum körút és a Magyar utca közötti szakasza, a Reáltanoda utca, a Szép utca és a Magyar utca burkolatai megújításra kerülnek, megnövelve a gyalogosfelületek méretét a parkolóhelyek számának megtartása mellett.

Az érintett utcák többnyire kiemelt szegélyekkel, gránitzúzalékos térkő járdaburkolattal és aszfalt útpályával kerülnek kialakításra. A Magyar utcának a Reáltanoda és Henszlmann Imre utcák közötti szakasza ettől eltér: itt a nagyobb gyalogosforgalom és az utca szűk keresztmetszete miatt a járda és az útpálya egy szintben kerül kialakításra gránit burkolatok használata mellett. A beruházás során a Károlyi kert körüli járdák is egységessé válnak, illeszkedve a korábbi felújítások során három oldalról már elkészült mészkő járdához. A rendkívül szűk utcák és sűrű közműhálózat ellenére is ültetünk két új fát, valamint két kisebb növénykazettát is kialakítunk. A szűk, közművekkel terhelt, kis utcákban két helyen találtunk erre lehetőséget. Az egyik fa a Reáltanoda utcába kerül az Eötvös Gimnázium elé, a másik pedig a Ferenczyi István utcába a pesti városfal emléktáblája előtti teresedésre. Felújításra kerülnek a forgalomtechnikai elemek, úttartozékok: szegélyek, parkolásgátló elemek, hulladékgyűjtők is. A felszíni vízelvezetés korszerűsítésével együtt a közművek felszíni elemei, a víznyelők, fedlapok és tűzcsapok szintbehelyezésre, felújításra illetve cserére kerülnek.

A fejlesztés a közműcégek rekonstrukciós munkálatainak befejezését követően, várhatóan 2018. júniusban kezdődik.

  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája