logo
Betűméret

Meghívó lakossági fórumra

Tisztelt Belvárosi Polgár!

 A Fontana ház részleges bontási és építési munkái kapcsán az építtető Müller Drogéria Magyarország Bt. 2020. október 1-én, csütörtökön, 16 órai kezdettel lakossági fórum keretében tájékoztatást tart, amelyre szeretettel várják a kerületben élőket.

A rendezvény helyszíne: Gerbeaud Cukrászda (cím: Budapest, Vörösmarty tér, bejárat a Dorottya utca felől).

Vigyázunk egymás egészségére, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött és a résztvevők száma korlátozott. Részvételi szándékukat jelezhetik a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, nevük és lakcímük megadásával, vagy hétköznaponként 10-11 óra között a +36 1 411 2508 telefonszámon. A regisztráció során az érvényben lévő előírásokra tekintettel, koronavírussal kapcsolatos nyilatkozatot szükséges tenni.

 A beruházó célja, hogy a fórumon tájékoztassák Önöket a fejlesztésről, illetve a fenti e-mail-címre, 2020. szeptember 29-ig előzetesen megküldött kérdéseiket is megválaszolják. Remélik, hogy a tájékoztatóval megalapozzák a jövőbeli sikeres együttműködésüket a kerület lakosságával és Belváros Önkormányzatával, amelynek eredményeként a Belvárost egy impozáns épülettel teszik még vonzóbbá.

Budapest, 2020. szeptember 24.
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a Fővárosi Önkormányzat együttműködésében augusztus 15. óta zajlik az V. kerület átmenő forgalom alóli tehermentesítését célzó intézkedések társadalmi egyeztetése.

Több tér- és utcafelújítás történt a kerületben az elmúlt években, és a forgalmi rend is úgy változott, hogy a városrészt ma már sokkal kevésbé uralják az autók, mint korábban. Ez az átalakulás egy olyan folyamat, ami még nem zárult le. A közelmúltban is történtek olyan változtatások, illetve most is folyamatban vannak olyan fejlesztések, amelyek tovább csökkenthetik a kerület átmenőforgalmát, és erősítik a városrész gyalogos- és kerékpárosbarát jellegét.

Mondja el véleményét Ön is az alábbi linkre kattintva: https://kozossegitervezes.budapest.hu/dialogs/lipotvaros

A kérdőív kitöltési határideje szeptember 30.

Budapest, 2020. augusztus 25.

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tájékoztatás a Vadász és Nagysándor József utcák felújítási munkálatai miatt 2020. május 11-től várható forgalmirend-változásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!
Május 11-étől megkezdődnek a Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás II. üteméhez kapcsolódó munkálatok, ezért a jelenleg megszokott forgalmi rend megváltozik. Május 11-étől a Vadász utca 30. és a Báthory utca közötti területen folytatják a munkálatokat, ezért ezen a szakaszon várhatóan augusztus végéig nem lehetséges a parkolás. 

Új zebra kialakítása a Markó utcában

Belváros Önkormányzata 3 méter széles új zebra kialakítását tervezi a Markó utcában a Balassi Bálint utcai csomópontnál a környéken élők és az erre közlekedő gyalogosok biztonsága érdekében.

A gyalogátkelőhely kialakításánál az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

  • a gyalogátkelőhely a lehető legrövidebb átkelési szakasszal készüljön el, amit a Markó utca északi oldalán járdafül építésével biztosítunk,
  • a gyalogátkelőhely területén ne legyen víznyelő, ugyanakkor a vízelvezetés oly módon legyen megoldva, hogy nagyobb eső idején se képezzen akadályt az átfolyó csapadékvíz,
  • az akadálymentesség feltételei biztosítottak legyenek a kerekesszékkel, babakocsival közlekedők, illetve a vakok és gyengén látók számára egyaránt.

A kivitelezési munkálatok várhatóan 2020. nyarán kezdődnek el. 

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük a munkálatok idejére.
Budapest, 2020. május 4.
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Régészeti feltárással kezdődött meg a Bástya utcai közpark kialakításának előkészítése

Tisztelt Belvárosi Polgár!

 Belváros Önkormányzata városi közpark kialakításhoz kapcsolódó előkészítési munkálatokat kezdett meg a Bástya utca 1–11. szám alatti területen. A „Bástya utca 1–11. közpark kialakítás és Veres Pálné utca megújításának befejező üteme” elnevezésű projekt kivitelezési munkálatait a szükséges értékmegőrző régészeti feltárás előzi meg. A munkálatok alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb, parkosítási fejlesztéssel az Ön megelégedésére is szolgálunk.

Budapest, 2020. április 20.
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tájékoztatás a Vadász és Nagysándor József utcák felújítási munkálatai miatt 2020. május 4-ig várható forgalmirend-változásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás során időszakosan változik a környéken a forgalmi rend.

Áprilisban tovább folytatódik és a tervek szerint április 22-ig befejeződik az útpálya burkolása a Vadász utcában a Nagysándor József utca és a Bank utca közötti, illetve a Nagysándor József utcában a Vadász és a Hold utca közötti szakaszán. A jelenleg megszokott forgalmi rendben tehát április 22-ig nem várható változás.

Tájékoztató Társaságunk megváltozott nyitvatartási idejéről

A már kihirdetett veszélyhelyzet keretében a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el az immár világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében. Tekintettel arra, hogy a koronavírus cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed, ezért a tömeges járvány megelőzéséhez az a legfontosabb, hogy ne fertőzzük meg egymást. Társaságunk ezért személyesen csak halaszthatatlan, különösen indokolt esetben, előzetes egyeztetést követően fogad ügyfeleket! Irodánk nyitvatartási ideje is módosul: hétfőtől csütörtökig 10:00 és 15:30, pénteken 10:00 és 14:30 között! 

Észrevételeiket, jelzéseiket továbbra is várjuk elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, illetve telefonon is állunk rendelkezésükre a +36 1 428 0425-ös telefonszámon is.

Megértésüket és segítő együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Üdvözlettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Tájékoztatás a Vadász utca és Nagysándor József utca megújítása című beruházás I. ütemének munkálatairól, és az ideiglenes forgalomtechnikai változásokról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata megrendelésére a Vadász utca és a Nagysándor József utca megújítása című beruházás során a Vadász utcának a Bank utca és Báthory utca közötti szakasza, illetve a Nagysándor József utca teljes hosszában, faltól falig megújul.

A munkálatok 2019. október 14-étől kezdődnek: a Vadász utca Nagysándor József utca és Podmaniczky Frigyes tér közötti szakaszán megszűnik a parkolási lehetőség, illetve a Vadász utca 10. számú ház előtt, teljes útszélességben lezárják az útszakaszt.

A Vadász utca 25–27. szám alatti épületek előtti teljes útszakaszon is megszűnik a parkolási lehetőség, a Vadász utca tehát a Nagysándor József utcai kereszteződéstől mindkét irányban zsákutca lesz. Az említett szakaszok munkaterületté válnak.

Forgalmi változások a megújult József nádor tér környékén

Szeptember 2-ától a 15-ös, a 115-ös, illetve a City-troli Belváros járat az eredeti útvonalán közlekedik a felújított József nádor téren keresztül a Boráros tér H vagy a Fővám tér M végállomás felé. A Széchenyi István tér és a Vigadó tér megállók megszűnnek, a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállót újra érintik a járatok.  A Deák Ferenc tér felé tartó 16-os, 16B, 105-ös, 916-os és 990-es autóbuszok József nádor tér megállóhelyét visszahelyezték eredeti helyére, a Nádor utcához.

A Wekerle Sándor utca is ismét egyirányúvá vált, a forgalom a József nádor tér irányából az Apáczai Csere János utca felé halad majd. A József nádor térre a behajtás és a felszíni parkolás a József Attila utca–Nádor utca csomópont felől továbbra is engedélyköteles, csak az erre engedéllyel rendelkezők, és a védett övezeti lakosoknak lehetséges. A teret a Wekerle Sándor utca felé, illetve a teret megkerülve a József Attila utca felé lehet gépjárművel elhagyni.

 Kerékpárral közlekedni a déli és keleti útszakaszon szembeforgalomban is megengedett.

Tájékoztató útpálya karbantartásról a Kecskeméti utcában

Tisztelt Belvárosi Polgár!

2019 július 03-án kezdetét veszi a Kecskeméti utca tervezett karbantartása. Az útpálya bontását, építését is magában foglaló munkálatok 3 ütemben zajlanak. A 15-ös, a 115-ös és a City-troli Belváros járat a karbantartás ideje alatt terelve közlekedik. A munkálatok során kizárólag az útpályán dolgoznak, a gyalogosforgalom zavartalan lesz.

Tájékoztató a Gerlóczy utca új forgalmi rendjéről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Örömmel tájékoztatom, hogy a forgalomkönnyítő intézkedésünknek köszönhetően a védett övezeti lakosok régi kívánsága teljesült, elérhetővé vált gépjárművel a Károly körút a Gerlóczy utca felől.

Belváros Önkormányzata a „Városház utca és környéke rekonstrukciója I–II. ütem” elnevezésű fejlesztésének munkálatait a Semmelweis és a Gerlóczy utca felújításával zárta, amelynek eredményeképpen 2018 nyarára nagyságrendileg 8900 m2-nyi terület újult meg.

A fejlesztéseket folyamatosan nyomon követjük és finomhangoljuk annak érdekében, hogy a lehető legjobb végeredményt érjük el. A megfigyelési időszak tapasztalatai, illetve az érintett terület lakosainak kérése alapján, a forgalmi rend felülvizsgálata mellett döntöttünk.

Tájékoztatás garanciális aszfaltozási munkálatokról

A Penta Általános Építőipari Kft. garanciális aszfaltozási munkálatokat végez 2019. június 24–29. között, ezért a parkolási lehetőség ebben az időszakban egyes útszakaszokon szünetel. 

A Magyar utca Henszlmann Imre utca és Kecskeméti utca közötti szakaszán 2019. június 24-étől, hétfőtől a parkolási lehetőség ideiglenesen szünetel, de közlekedni még lehet. Június 28-án, pénteken azonban az áthaladási lehetőség is megszűnik, az utat lezárják, felmarják, és újra aszfaltozzák.

Távhővezeték építési munkálatokat végeznek a Március 15. tér déli részén

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A ’Budapest, Belváros Erzsébet híd stratégiai távhővezeték Rácz fürdő–Városház utca között’ elnevezésű projekt során „A belváros távhőellátását szolgáló 2xDN600-as tranzitvezeték építése” címmel kivitelezési munkafolyamatok kezdődnek a Március 15. tér déli részén, és előreláthatóan 2019. augusztus 31-éig tartanak. A napi munkavégzés 7.00–16.00 óra között történik a szükséges technológia miatt, valamint annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül befejeződhessen a kivitelezés.

  1. Legfrissebb hírek

2020. május 11-től hatályos ideiglenes forgalmi rend a Vadász és Nagysándor József utcák környezetében