Belváros új Főutcájának kiépítése - II. ütem - Ferenciek tere és környéke rehabilitációja

A Belváros új főutcája I. ütemben megkezdett nagyszabású, életminőséget javító integrált város-rehabilitációs fejlesztések folytatódnak a „Belváros új Főutcája - II. ütem – Ferenciek tere és környéke rehabilitációja” projekt keretében, mely közvetlenül kapcsolódik a Budapest Szíve Programon belül megvalósítandó Hídfőterek és új Pesti Korzó kiépítése - I. ütem projekthez. Az Új Főutca II. ütemében a Ferenciek tere és környékének közterület – rehabilitációján túl megvalósításra kerül a Március 15. tér és környékének forgalom technikai átalakítása, megújítása.

 

A beavatkozás keretében a Március 15. tér déli térfala előtti utca kétirányúsításra kerül, amely egyúttal biztosítja a hídra való közvetlen feljutást a Belgrád rakpartról, melynek eredményeként a Budára tartó forgalom a Március 15. térről egyenesen fel tud hajtani a hídra és a környező tömbök, első sorban az Irányi utca közvetlen környezete tehermentes lesz az átmenő forgalomtól.

Tárgyi kiemelt projekt keretében megvalósul a Belváros észak-déli tengelyén, a felszínen vezetett keresztirányú gyalogoskapcsolat teljes körű kiépítése, megteremtve a folyamatosságot a gyalogosok számára annak érdekében, hogy a Belváros új Főutcáját teljes hosszában és megszakítás nélkül igénybe vehessék. A Ferenciek terén lévő közúti aluljáró megszüntetése lehetőséget ad az új Főutca hiányzó szakaszának faltól-falig történő átépítésére, a felszíni gyalogos felületek növelésére, a tér építészeti értékeihez méltó kialakításra, továbbá a közterület-használat funkcionális újragondolására. A Károlyi Mihály utca és az Irányi utca felőli behajtás lehetősége személygépjárművel a Ferenciek tere irányába megszűnik, a buszok és gyalogosok ezáltal a felszínen keresztezhetik majd a Kossuth Lajos utcát.

A tervezett állapot 3D-ben megtekinthető: http://360gigapixel.net/bufk2/ Belváros Új Főutcájának kiépítése projekt - II. ütem – tervezett forgalmi rend változás: A kivitelezést követő forgalomtechnikai állapot: alt

 


Tudjon meg többet a megszépült Ferenciek teréről és környékéről a Belváros új Főutcája II. ütem önálló weboldalán. A folytatáshoz kattintson ide.