logo
Betűméret

Bokrétaavató a sportközpont tetején - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.10.08.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Vadász utca 30. szám alatti Belvárosi Sportközpont beruházása, ahol október 7-én bokrétaavató ünnepséget tartottak. Az eseményen Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, az évtizedek óta a Belvárosban élő dr. Szívós István olimpiai és világbajnok magyar vízilabdázó, edző, valamint a kerületben lakó Török Dominik, Belváros Ifjú Sportolója, az Ifjúsági Úszó Országos Bajnokság arany- és junior úszó Európa-bajnokság ezüstérmese, az immár szerkezetkész épületen felállított bokrétafán közösen helyezték el egy-egy szalagra írt jókívánságaikat. Az ünnepségen dr. Balla Valéria alpolgármester is részt vett..

Bővebben, Link

Sportközpont: mászófalak kezdőknek és haladóknak - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.08.01.

Sokan talán még csak magukban játszottak el a gondolattal, hogy egyszer megmásznak egy mászófalat, mások pedig már ki is próbálták ezt a nem mindennapi, ám hazánkban is egyre népszerűbb sportot. A Vadász utcában épülő Belvárosi Sportközpontban az úszás és teremsportok mellett, erre is lehetőségük lesz az V. kerületieknek. Belváros Önkormányzata beruházásában, a Magyar Kormány támogatásával megvalósuló sportkomplexum bejáratánál, két oldalon mászhatunk majd a falra, attól függően, hogy először vagy többedik alkalommal űzzük ezt a sportot. Írásunkból részletesen megtudhatják, milyenek is lesznek a mászófalak.

Bővebben, Link

Természetes burkolatokat kap a Belvárosi Sportközpont - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.07.23.

Jó ütemben haladnak a Vadász utca 30. szám alatti Belvárosi Sportközpont munkálatai – számolt be Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a belsőépítészeti szakemberekkel folytatott egyeztetést követően, ahol megtekintették a modern és környezettudatos épület látványterveit, valamint kiválasztották a belső burkolatokat. Fa, kő, rozsdamentes acél – ezek dominálnak majd az alacsony energiafelhasználású „zöld házban”.

Bővebben, Link

Az a jó, ha egyfelé húzunk - demokrata.hu -

Forrás: demokrata.hu 2019.07.18.

Minden fejlesztésnél lényeges a zöldfelületek bővítése, hiszen bár az épített környezet behatárolja a lehetőségeket, ha a szándék megvan, igenis lehet zöldíteni – mondta a Demokratának Szentgyörgyvölgyi Péter, a budapesti Belváros-Lipótváros polgármestere, akivel a kerületben élők támogatásáról és a városrészben megvalósuló beruházásokról is beszélgettünk.

Bővebben, Link

Elkészültek a Vadász utcai sportközpont alsó szintjei - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.07.12.

Jól haladnak a kormányzati támogatással, Belváros önkormányzata beruházásában épülő Vadász utca 30. szám alatti Belvárosi Sportközpont építkezési munkálatai: elkészültek az alsó szintek és megindulhat a földfelszín feletti terek kialakítása. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester június 28-án személyesen tekintette meg a sportkomplexum jelenlegi állását, amelyről ígéretéhez híven ismét beszámolt a sajtó munkatársainak. 

Bővebben, Link

Mozgás a Vadász utcában - lokal.hu -

Forrás: Lokal.hu  2019. 07. 04.

Tart a belvárosiaknak számos sportolási lehetőséget kínáló Vadász utcai komplexum építése. Az új létesítmény illeszkedik majd a városképbe, ugyanakkor a XXI. századi igényeknek megfelelő megoldásokat kínál.

Bővebben, Link

Belvárosi Sportközpont:nem „kispályás" - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.06.28.

Ilyen még nem volt a Belvárosban: minden egy helyen, egy épületben, a belvárosiakért, a mozgásért és az együttlétért. A Vadász utca 30-ban ütemterv szerint halad a Belvárosi Sportközpont létesítése, melyet Belváros Önkormányzata épít a Magyar Kormány támogatásával. A több szintes létesítmény számos sportpálya kialakítására ad lehetőséget. Aki ide belép, nem győz majd választani a megannyi lehetőség közül.

Bővebben, Link

Kincs a mélyből, termálvíz a Belvárosban - pestbuda.hu -

Forrás: Pestbuda.hu 2019. 06. 15..

Fürdőzésre, fűtésre és vízmelegítésre is használni fogják a tavaly talált termálvizet az V. kerületi Vadász utcában. Ott épül a hatszintes Belvárosi Sportközpont, amely az uszoda és a wellness mellett számtalan egyéb sportolási lehetőséget is biztosít

Bővebben, Link

Kincs a mélyből - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.06.04.

Budapest különleges természeti adottságainak egyike a termálvíz, mely a fővárosi fürdőket is világhíressé tette. Ma már tudjuk, hogy nekünk, belvárosiaknak is van saját kincsünk. A Vadász utca 30. szám alatt – kormányzati támogatással –, Belváros önkormányzatának beruházásából épülő Sportközpont telkén 800 méter mélyen termálvizet találtak. A jó minőségű vizet nem csak fürdőzésre, de a medence fűtésére is használják majd az üzemeltetés során. 

Bővebben, Link

Sportközpont a Vadász utcában: környezettudatos, energiahatékony - MaiBelváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.05.21.

Egészségmegőrző és közösségépítő szándékkal hozza létre Belváros önkormányzata a Vadász utca 30-ban épülő sportközpontot. Az épület funkcióját tekintve a sportolásról és rekreációról szól, kialakítása pedig legalább anynyira az egészségmegőrzést, a környezetvédelmet és a hatékony üzemeltetési lehetőséget teremti meg. A kormányzati támogatással, Belváros önkormányzata beruházásában létrejövő sportkomplexum építése során olyan „zöld házat” kívánnak létrehozni, ahol saját termálkúttal fűtik a medencéket, részben az épületet, és a tetőre szerelt napelempark pedig hozzájárul a komplexum költséghatékony energiaellátásához.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek

2020. október végétől érvényes forgalmi rend a Vadász és Nagysándor József utcák környezetében