Új zebra kialakítása a Markó utcában

Új gyalogos-átkelőhelyet alakított ki Belváros Önkormányzata a Markó utcán keresztül a Balassi Bálint utcai csomópontban

Belváros Önkormányzata szívén viseli a kerületben élők biztonságát és szem előtt tartja, hogy mindenhol élhető és biztonságos környezetet alakítson ki. Lakossági igények alapján ezért 3 méter széles új gyalogos-átkelőhely (zebra) kialakítása kezdődött meg 2020. szeptember 7-én a Markó utcában a Balassi Bálint utcai csomópontnál.

 Új zebra kialakítása a Markó utcában

A gyalogos-átkelőhely tervezésénél az alábbi szempontokat kiemelten szem előtt tartottuk:

  • a jelenleginél rövidebb átkelési szakasz kialakítása, melyet a Markó utca északi oldalán járdafül építésével biztosítunk,
  • akadálymentes felületek létrehozása a mozgásukban korlátozottak, babakocsival közlekedők, illetve a vakok és gyengén látók számára egyaránt. A gyalogátkelőhely vonalában a taktilis jelzések kialakítása miatt a gyalogos járdákat átépítjük. A gyalogátkelőhely teljes szélességében 2 cm fellépési magasságúra süllyesztjük le a szegélyt.

 

A beavatkozásokkal egyidejűleg a Markó utca Duna felőli ágán korábban meglévő, azonban időközben leaszfaltozott helyzetjelző vonalat visszafestettük, valamint a Balassi Bálint utcán kijelölt gyalogos-átkelőhely burkolati jelét is felújítottuk.

Az új zebra kivitelezési munkálatai 2020. szeptember végére készültek el.