A Wekerle Sándor utca megújítása az Apáczai Csere János utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon

A Wekerle Sándor utca és az Apáczai Csere János utca csomópontjánál épült szálloda kivitelezési munkálataihoz kapcsolódóan készül el a Wekerle Sándor utcának az Apáczai Csere János utca és a Belgrád rakpart közé eső szakaszának felújítása. Korábban ezen a területen nem volt zöldfelület.

 

Megújítási koncepció

A gyalogos városhasználat elveinek megfelelően a jelenleg vegyes használatú, de döntően parkolóként működő terület szélesebb járdát és gyalogosan biztonságosabban használható, akadálymentes felületeket kap. A gyalogos- és gépjárműforgalmat forgalomterelő oszlopokkal választják el. A járda síkjában tartott térszín és a kiselemes burkolat a csökkentett gépjárműsebességet, valamint a kényelmes gyalogos kapcsolatok biztosítását célozza.

Zöldfelületek

Az utcaszakaszra 3 új fát ültetünk, figyelemmel a felszín feletti és felszín alatti közművekre. Vízellátásukat öntözőzsákkal oldjuk meg.

Új burkolatok

A forgalmi- és parkolósávok andezit kiskockakő burkolatot kapnak. A Wekerle Sándor utca Duna felé eső szakaszán átépülő burkolathoz új felhajtó létesül. Egy mozgáskorlátozott parkolóhelyet is kialakítunk.

A gyalogosfelületek gránitból készülnek, mészkő szegéllyel.

A járdaburkolatokba a vakok és gyengénlátók érdekében taktilis jelzésrendszert építünk, faragott mészkőelemből, kontrasztos színű kialakítással.

A gyalogos és gépjárműközlekedés felületeit, valamint az épületek csatlakozásait mészkő bordűr választja el.

Új gyalogátkelőhely

A Wekerle Sándor utca és az Apáczai Csere János utca csomópontjának déli oldalán új gyalogos-átkelőhely létesül 3 m-es szélességben, a meglévő jelzőlámpás irányítás megszűnik.

Utcabútorok

A fák törzsét rozsdamentes acélból készült faveremrácsok védik majd.

A gyalogos és gépjárműközlekedés felületeinek fizikai szétválasztása öntöttvas forgalomterelő oszlopokkal (poller) történik.

Öntöttvas, talpcsavaros kandelábereket telepítünk az utcaszakaszra, valamint egy meglévő kandeláberen lámpatestet cserélünk.

Észrevétele, kérdése van?

Amennyiben észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.