logo
Betűméret

Projektek

 

 

 

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként az V. Kerület Önkormányzata beruházásában, a Kormány és a Főváros Önkormányzata támogatásával, 2019. január 7-én elindultak a Vörösmarty tér és Podmaniczky tér rekonstrukciós munkálatai is.

A Podmaniczky téren Belváros Önkormányzata ugyancsak teljes térrekonstrukciót hajt végre, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az idelátogató budapestiek és turisták által kedvelt, igazi közösségi tér szülessen. Elsődlegesen nő majd a gyalogosak által használt terület, ugyanis a téren található trolibusz végállomás megszűnik, így a Bank utca és az Arany János utca is egyirányúvá válik, amely lehetővé teszi a gépjárművekkel azonos felületen való biztonságos kerékpározást. Egyedi tájépítészeti megoldásokkal és utcabútorokkal, magas minőségű természetes lapkő burkolat kihelyezésével újjáéled ez a régi időkben sokak által kedvelt találkozási csomópont. A téren teljesen átalakul és 30%-kal nő a zöldfelület, amelyen belül 82 új fa kerül kiültetésre. Ennek köszönhetően a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté alakul át. A fák beilleszkedését egy új megoldás segíti: a korszerű gyökérmenedzsment rendszer a fák gyors megerősödését és vitalitásának hosszútávú megtartását biztosítja mindamellett, hogy a fák a közművekkel és a burkolattal való együttélése is megoldódik. A zöldfelület körül kialakításra kerülnek integrált ülőhelyek is, valamint a meglévő vízjáték, a közvilágítás is megújul és elektromos töltőállomások is helyet kapnak a téren.

 

 

Az „V. kerület Podmaniczky tér megújítása” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs keret támogatásával valósul meg.

 

 

 

 


  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája