logo
Betűméret

Projektek

A Déli-Belváros megújítása elnevezésű fejlesztés húzótevékenységei a – „Belváros új főutcájának kiépítése - I. ütem” részeként megújult Főutca tengely és a kilencvenes években átépült déli-Váci utca közötti „kis utcák” (Só, Szarka, Veres Pálné, Bástya, Fejér György utca) megújítása, továbbá a műemléki védettség alatt álló régészeti emlék: a középkori pesti városfal bemutatása, látogathatósága feltételeinek megteremtése, valamint egyfajta „bohém negyed”, számos művészeti ágakkal és kültéri „kiállító-teremmel” fűszerezett fiatalos városrész kialakítása, amely az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg. Európa minden városában létezik művészeti negyed, amely Budapest viszonylatában még hiányzik.

A Déli-Belváros „kis utcái” településszerkezetileg maximálisan alkalmasak a művészeti negyed megvalósításának helyszíneként történő átalakulásra, kulturális és turisztikai értéknövelésre. A projekt közösségi funkciója magában foglalja a középkori pesti városfalat bemutató helyiség felújítását is a Királyi Pál utca 13/b. alatt. A projekt gazdasági funkció erősítését, bővítését szolgáló elemeit üresen álló, leromlott állapotú üzlethelyiségek átalakításával, akadálymentesítésével, energiatakarékossági és városkép-javító célú felújításával tervezzük kialakítani.

A projekt összköltsége 319.626.076.- Ft, melyből az Európai Unió és a Magyar Állam pénzügyi támogatása 233.577.324.- Ft.

Látványtervek

Képtár:

Bástya utca
Bástya u. 25. üzlethelyiség
Fejér György utca
Királyi Pál u. 13. b. Városfal bemutató helyiség
Királyi Pál u. 9. üzlethelyiség
Párizsi u. 1. üzlethelyiség
Só utca
Szarka utca
Veres Pálné utca

Sajtóközlemény:

A DÉLI-BELVÁROS MEGÚJÍTÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK AZ V. KERÜLETI FEJLESZTÉSEK 2013.03.07.

Sajtófigyelő

Sajtófigyelő

Lezárulásához kapcsolódó tájékoztató

„A Déli Belváros megújítása projekt” lezárulásához kapcsolódó tájékoztató”


  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája