Tájékoztatás a Régi posta utcában és a Türr István utcában induló, faltól-falig történő megújítási munkálatokról és a környék ideiglenes forgalmi változásáról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata 2024. szeptember 9-én megkezdi a Régi posta utca (Aranykéz utca és Apáczai Csere János utca közötti szakaszának), valamint a Türr István utca ütemezett, faltól falig történő megújítási munkálatait. Mindkét utcában a cél a környezetminőség javítása, a rendezett, biztonságos és akadálymentes közlekedési felületek megteremtése, valamint a zöldfelületi arány növelése. A munkálatok várhatóan 2025 őszéig tartanak.

Milyenek lesznek a megújuló utcák?

A lehető legnagyobb zöldfelület kialakítása érdekében a Régi posta utcában tervezetten 10, a Türr István utcában pedig tervezetten 4 új fát ültetünk. Új utcabútorokat és kerékpártámaszokat létesítünk, hogy egy újabb, a pihenésre, találkozásra alkalmas pontot teremtsünk a Belvárosban élők és az ide látogatók számára. Telepítünk egy új ivókutat a Régi posta utcai teresedésbe, ide helyezzük át a Hermész-kutat, valamint egy, a középkori Pestet ábrázoló bronz makettet. Mindkét utcában az útpálya és a parkolók, valamint a járdák díszburkolatot kapnak. Az útpályák a járda szintjébe emelkednek. A felújítás utáni szabályos parkolóhelyek száma ugyanannyi marad, mint amennyi a felújítás előtt is volt. Megújul a közvilágítás. A Régi posta utcai teresedésben egy fúrt kutat is telepítünk, az általa kitermelt vizet automata öntözőrendszer használja majd az új zöldfelületek öntözéséhez.

Ideiglenes forgalomtechnika

A Türr István utcában az Aranykéz parkolóház bejárata és az Aranykéz utca közötti útszakaszt, valamint a Régi posta utca 2. szám előtti teresedést lezárjuk a gépjárműforgalom elől.

A Türr István utca a parkolóházig zsákutcává válik, a parkolóházba történő behajtás biztosított marad, a kihajtás az Aranykéz utca–Régi posta utca útvonalon keresztül lesz lehetséges.

A Régi posta utca–Aranykéz utca útvonal zsákutcává válik. Az Aranykéz utca irányába közlekedők a járdára felhajtva tudják elengedni a Galamb utca irányába közlekedő járműveket.

Köszönjük a türelmet!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2024. szeptember 2.                                                         
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.