Tájékoztatás a Szabadság tér délnyugati oldalán lévő játszótér megújításáról, ideiglenes forgalmi változásról, valamint ingyenes parkoláspótlásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az V. kerületi parkok, játszóterek magas színvonalú üzemeltetésére és folyamatos fejlesztésére és fontosnak tartja, hogy a gyermekek számára modern, rendszeresen karbantartott játszóeszközöket biztosítson, ezért megújítja a Szabadság tér délnyugati oldalán lévő játszóteret. A munkálatok 2024. január 15-én kezdődnek és várhatóan április végéig befejeződnek, ezalatt a tavaly felújított Hild téri játszótér használatát javasoljuk.

Milyen lesz a megújuló játszótér?

Célul tűztük ki, hogy a játszótér több korosztály számára egy jól használható, izgalmas, dinamikus, befogadó játszótér legyen és a zöldfelület is növekedjen (3 új fát ültetünk), lehetőség szerint árnyékos helyre kerüljenek a játszóeszközök. A játszóelemek egy részét felújítjuk, egy részük új játék lesz. Szem előtt tartjuk az akadálymentesség és a klímatudatos csapadékvíz-gazdálkodás feltételeinek megteremtését is. A játszótér a kevesebb ki- és bejárat miatt biztonságosabbá válik. A játszótér déli részén 1 ivókút is helyet kap.

Ideiglenes forgalomtechnika

A munkálatok ideje alatt a Szabadság tér délnyugati oldalán a játszótér vonalában a parkolás nem lehetséges, de az átmenő forgalom zavartalanul haladhat.

Érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.

Köszönjük a türelmet!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2024. január 11.                                                   
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.