Megkezdődik a Wekerle Sándor utca megújítása az Apáczai Csere János utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata megújítja a Wekerle Sándor utcát az Apáczai Csere János utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon. Az elmúlt években az útpálya burkolatában süllyedések és meghibásodások keletkeztek, ezért az utcaszakasz megújítása elengedhetetlenné vált. Ezen a szakaszon zöldfelület sem található jelenleg. 

Milyen lesz a megújuló útszakasz?

A döntően parkolóként működő terület szélesebb járdát és gyalogosan biztonságosabban használható, akadálymentes felületeket kap. A forgalmi- és parkolósávok andezit kiskockakő burkolatot kapnak, a gyalogosfelületek pedig gránitból készülnek, mészkő szegéllyel. Az utcaszakaszra 3 fát is elültetünk.

A Wekerle Sándor utca és az Apáczai Csere János utca csomópontjának déli oldalán új gyalogos-átkelőhely létesül, a meglévő jelzőlámpás irányítás megszűnik.

Ideiglenes forgalmi rend 2023. szeptember 15-től

A Wekerle Sándor utcát az Apáczai Csere János utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon lezárjuk a gépjárműforgalom elől, várhatóan december közepéig.  

A gyalogosok közlekedése és a társasház megközelítése, valamint a szálloda gazdasági bejárójának elérése zavartalan marad. 

Köszönjük a türelmüket!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. szeptember 11.

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.