Tájékoztatás az IGAZSÁGÜGYI PALOTA és az AGRÁRMINISZTÉRIUM ÉPÜLETÉNEK rekonstrukciójához kapcsolódó, 2023. szeptember 25-én életbe lépő ideiglenes forgalmirend-változásról

Tisztelt Lakók! 

Az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületének felújítási munkái folyamatban vannak, melyhez kapcsolódóan a közeljövőben az alábbi forgalmirend-változásokra kell számítani:

A Kozma Ferenc utca építési területté válik, így a troli- és autóbuszok új, ideiglenes nyomvonalon közlekednek majd:

  • A 70/78-as trolibusz-járatok a Kálmán Imre utca – Honvéd utca – Báthory utca – Szemere utca – Kálmán Imre utca útvonalon közlekednek majd, a végállomást ideiglenesen áthelyezik a Báthory utca déli oldalára a Honvéd utca és Szemere utca közötti szakaszra.
  • A Kozma uta és Báthory utca sarkán megszűnő trolimegálló helyén ideiglenesen 10 db merőleges parkolóhelyet alakítanak ki.
  • A 15-ös busz a Hold utca – Báthory utca – Szemere utca útvonalon közlekedik majd, az északi irányú megállója ideiglenesen átkerül a Kozma Ferenc utcából a Szemere utcába, a délre tartó irány megállója marad a mai helyén a Báthory utcában.
  • A Kálmán Imre utcában az északi oldalon megszűnnek a parkolóhelyek az építési forgalom miatt, a déli oldalon megmarad a parkolási lehetőség.

Belváros Önkormányzata a két épület felújítási munkáihoz szükséges közterület-foglalások és lezárások-, terelések kompenzálására a helyi lakosság részére kizárólagosan, 0-24 órában igénybe vehető lakossági parkolóhelyek kialakítását kérte a kivitelezőtől: a Szalay utcában a Honvéd utca és Falk Miksa utca közötti szakaszon 34 db, a Báthory utcában a Vértanúk tere felőli szakaszon 15 db parkolóhelyet alakítottak ki.

2023 szeptember 11-től megkezdődnek a trolibusz terelt útvonalának kialakításhoz szükséges előkészületi munkák: ideiglenes oszlopok telepítése, feszítőkampók elhelyezése, felsővezetékek kiépítése. 
A megváltozó forgalmi viszonyok az alábbi térképrészleten láthatók. Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérjék figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjenek.
A munkálatok alatti türelmüket, megértésüket a beruházó nevében előre is köszönjük. Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezzék az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36-1-279-27-27 telefonszámon.

2023.09.07. Market Zrt. (+36-1-279-27-27; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)