Tájékoztatás a Fővárosi Csatornázási Művek Erzsébet térnél megkezdett munkálatairól

A Fővárosi Csatornázási Művek egy korábbi útpályabeszakadás utáni javítás és komplex munkavégzés keretében munkagödröt nyitott az Erzsébet tér 5. szám előtt: elsőként a Harmincad utca irányába készül el csatorna-megerősítés, majd azt követően a József Attila utca felé. Az első ütem ideje alatt a munkavégzés nem zavarja a közúti forgalmat és buszközlekedést, de a parkolási lehetőség megszűnt.

A második ütemben – 2023. június 19-től – megkezdődik a csatorna-megerősítés a József Attila utca felé is, akkor már teljes útzárra és buszterelésre kell számítaniuk a belvárosiaknak és az erre közlekedőknek.

Ideiglenes forgalmi rend

2023 június 19-től az Erzsébet téri útpálya Harmincad utca és József Attila utca közötti szakaszát a gépjárműforgalom elől lezárják. A Bécsi utcán érkező gépjárműforgalom az Erzsébet tér déli oldali útpályáján keresztül a Károly körút felé haladhat csak tovább. A Bajcsy-Zsilinszky út felől a behajtás az Erzsébet tér felé nem lehetséges, csak a Bárczy István utcán keresztül.

A védett övezetben lakók a Harmincad utca–József nádor tér útvonalat is használhatják a József Attila utca irányába.

A munkaterületen a kerékpárral közlekedők sem hajthatnak majd át, a gyalogosok közlekedése azonban megengedett.

Változás az autóbuszok közlekedésében

A 15-ös autóbuszok terelt útvonalon közlekednek:

Kálvin tér–Múzeum körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky Frigyes tér–Bank utca–Hold utca.

A 16-os és 216-os autóbuszok az Erzsébet téri végállomás helyett a József Attila utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úti csomópont előtt található 105-ös és 178-as autóbuszok megállóhelyén állnak meg. Innen a Bajcsy-Zsilinszky úton haladnak tovább a Révay közi csomópontig, ahol visszafordulnak a József Attila utca irányába. A járművekre fel- és leszállni a József Attila utcában, a 105-ös és 178-as autóbuszok megállóhelyén lehet.

A 916 és 990-os éjszaki autóbuszok a Széll Kálmán tér irányába szintén terelt útvonalon közlekednek, az Erzsébet téren található megállóhely helyett a József Attila utcában, a 105-ös és 178-as autóbuszok megállóhelyén állnak meg.

A közúti és a buszközlekedés ezen a szakaszon várhatóan 2023 őszén indulhat meg. 

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal az FCSM munkahelyvezetőjéhez, Gazdag Tiborhoz: +36 20 962 6320. Az okozott kellemetlenségért a Fővárosi Csatornázási Művek szíves megértésüket kéri.

Budapest, 2023. június 15.