Vízvezetékkiváltási munkálat kezdődik a Havas utcában

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata folytatja a déli Váci utca és környékének megújítását, melynek során faltól falig megújul a déli Váci utca és a csatlakozó kis utcák is, köztük a Havas utca is.

Ideiglenes forgalmi rend

2023 június 19-én megkezdődik a vízvezetékkiváltási munkálat a Havas utcában a Váci utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon, ezért az utcát teljes hosszában lezárjuk a gépjárműforgalom elől.  A Molnár utca forgalmi iránya megfordul a Fővám tér és a Havas utca közötti szakaszon. A Belgrád rakpart forgalmi rendje is megváltozik ezen a szakaszon: haladni csak a Fővám tér irányába lehet. Az eddigi, Fővám tér felől érkező forgalmi sáv helyén parkolósávot alakítanak ki.

A Havas utca és a Molnár utca csomópontjának keleti oldala is munkaterületté válik, a közúti forgalom itt sávelhúzással tud áthaladni.

A gyalogosok közlekedése zavartalan marad a járdán. A társasházak, üzletek megközelíthetősége biztosított.

Új burkolatok

A Havas utca teljes hosszában teljes burkolatcserét kap: természetes bazalt nagykockakő útpálya és gránitzúzalékos térkő járdafelületek épülnek. A Molnár utcai kereszteződést kiemeljük, hogy a gyalogosforgalom szintben tudjon haladni a Duna-part

irányába. Egyedi burkolatot készítünk a Havas utca és a Váci utca kereszteződésében lévő Lajtha-díszkút elé, melyet felújítunk és újra üzembe helyezünk. A Havas utca Molnár utca és Váci utca között szakaszán megmarad a zsákutcás kialakítás. A Molnár utca és Belgrád rakpart közötti szakasz a mai kialakításának megfelelően a Molnár utca felé egyirányú marad, azonban a meglévő déli oldali mellett az északi oldalra is terveztünk parkolósávot.

Új zöldfelületek

A Havas utcában jelenleg nem található zöldfelület. A felújítás során a Molnár utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon 8 talajkapcsolatos fát, a Váci utcai torkolathoz további 4 db fát ültetünk mobil planténerekbe.

Köszönjük a türelmüket!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. június 14.                                                     

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.