Megkezdődik a Wekerle Sándor utca burkolatának megújítása

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata tervezett megelőző karbantartás keretében megújítja az útpálya burkolatát az Apáczai Csere János utcától a Dorottya utca vonaláig tartó szakaszon. A környékén megvalósult beruházások építési forgalma miatt az útpálya díszburkolatában süllyedések és meghibásodások keletkeztek, ezért az útburkolat helyreállítása elengedhetetlenné vált.

Ideiglenes forgalmi rend

2023 június 15-étől az utcaszakaszt teljes hosszában lezárjuk a gépjárműforgalom elől várhatóan szeptember elejéig. A közúti forgalom terelve közlekedhet majd, de a munkálatokat követően a meglévő forgalmi rend nem változik meg. 

A beavatkozás érinti a 15-ös autóbusz Wekerle Sándor utcán át közlekedő útvonalát, ezért a járat a József Attila utca felé terelve közlekedik. A Dorottya utca (Vörösmarty tér M) buszmegálló a munkálatok alatt nem üzemel, azonban ezt követően a buszmegálló helye és felépítése változatlan marad.

A gyalogosok közlekedése zavartalan marad a járdán. A társasházak, üzletek megközelíthetősége biztosított.

Milyen lesz a megújuló útszakasz?

A meglévő, kétoldali folyóka mellett található futósoron belül a kiskockakő burkolat cseréje történik meg, amely a tapasztalt süllyedések alapján érinti az alépítményi szerkezetet is, valamint elvégzik az Apáczai Csere János utca és a Wekerle Sándor utca csomópontjában lévő gyalogos-átkelőhely átfestését is.

Köszönjük a türelmüket!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. június 14.                                                          

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.