Vízvezetékkiváltási munkálat kezdődik a Sörház utcában

Belváros Önkormányzata folytatja a déli Váci utca és környékének megújítását, melynek során faltól falig megújul a déli Váci utca és a csatlakozó kis utcák is, köztük a Sörház utca is.

 Ideiglenes forgalmi rend

2023 június 5-én megkezdődik a vízvezetékkiváltási munkálat a Sörház utcában a Váci utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon, ezért az utcát teljes hosszában lezárjuk a gépjárműforgalom elől.

 A gyalogosok közlekedése zavartalan marad a járdán. A társasházak, üzletek megközelíthetősége biztosított lesz.

A Sörház utcában a Molnár utcai csomópont északi oldalán is munkaterületet alakítunk ki, a közúti forgalom itt sávelhúzással tud áthaladni.

Jelenleg zajlanak a munkálatok a Váci utcában a Pintér utca és a Szerb utca közötti szakaszon.

Új burkolatok

A Sörház utca teljes hosszában teljes burkolatcserét kap. A korábbi aszfaltburkolat helyett természetes bazalt nagykockakő útpálya és gránitzúzalékos térkő járdafelületek épülnek. A Molnár utcai kereszteződést kiemeljük, hogy a gyalogosforgalom szintben tudjon haladni a Duna-part irányába. A Sörház utcában a Váci utca–Molnár utca közötti szakaszon a déli, a Molnár utca–Belgrád rakpart közötti részen pedig az északi oldali járdát alakítjuk szélesebbre.

Új zöldfelületek

A Sörház utcában jelenleg nem található zöldfelület. A felújítás során a Molnár utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon 5 fát, a Molnár utca és Váci utca közötti szakaszon 3 fát, a Váci utca és a Sörház utca térbővületébe további 2 talajkapcsolatos fát telepítünk.

Köszönjük a türelmüket!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. május 30.

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.