Lelkipásztori látogatásra érkezik Magyarországra Ferenc pápa 2023. április 28-30. között

Tisztelt Belvárosi Polgár! Tisztelt Gépjármű-tulajdonos!

Őszentsége Ferenc pápa 2023. április 28-30. között ismét Budapestre látogat. A háromnapos lelkipásztori látogatása idején a hívekkel való találkozás központi eseményei a Belvárosban zajlanak. A rendezvények zavartalan lebonyolítása és a résztvevők biztonsága érdekében jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani mind a közösségi közlekedésben, mind az autós forgalomban.

Közösségi közlekedés

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok nem hajthatnak be a Kossuth Lajos térre április 14-től várhatóan május 7-ig a pápa látogatásával kapcsolatos építési és bontási munkálatok miatt. Ebben az időszakban a villamosok a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek. A Szentatya Kossuth téri vasárnapi (2023. április 30.) szentmiséje idején üzemkezdettől nem áll meg a metró a Kossuth téren a rendezvény végéig, a tömeg elszállításában azonban már részt vesz.

További információ a közösségi közlekedés változásáról a BKK (bkk.hu) és a pápalátogatás (ferenc2023.hu) honlapján olvasható.

Autóforgalom és parkolás

Több helyen megállási tilalom lesz érvényben az V. kerületben, más területeket forgalomtechnikai eszközzel zárnak el a forgalom elől. A lezárt területen belül hagyott gépjárműveket biztonsági okokból a rendőrség elszállíttatja.

A lezárásokkal kapcsolatban érdeklődni a rendőrség honlapján (police.hu) lehet.

Lakcímkártya

2023 április 28. és 30. közötti időszakban az esemény szervezői kérik, hogy a kerületi lakók tartsák maguknál személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat az illetékesség igazolása céljából.

A pápalátogatásról bővebben a ferenc2023.hu honlapon lehet olvasni.

2023. április 21.

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.