2023. április 26-án megnyílnak az Arany János utca csomópontjai az Október 6. utcánál és a Hercegprímás utcánál, a Mérleg utcát pedig lezárják a Hild tér vonalában

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Befejeződött a karbantartási munkálat az Arany János utca két csomópontjában az Október 6. utcánál és Hercegprímás utcánál, valamint megkezdődik a Mérleg utca felújítása. Ezek miatt változik a környéken a forgalmi rend 2023. április 26-ától az alábbiak szerint:

A Mérleg utca forgalmi változása várhatóan 2023. április 26. és augusztus 31. között:

  • A Mérleg utcát a Hild tér vonalában lezárják, az Október 6. utca és a Nádor utca közötti szakaszát pedig zsákutcává alakítják. Be- és kihajtani a Nádor utca felé lehetséges.

Az Arany János utca és környékének forgalmi változása várhatóan 2023 augusztus elejéig:

  • A Nádor utca és az Október 6. utca közötti szakaszon: megváltozik a forgalmi irány. Az eddigi zsákutcás forgalmi rend megszűnik. Haladni az Október 6. utca felől a Nádor utca felé lehet.
  • Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca közötti szakaszon: Továbbra is le van zárva a közúti forgalom és a közösségi közlekedés előtt.
  • Az Október 6. utca, valamint a Hercegprímás utca csomópontja: mindkettőt megnyitják, újra lehetőség van mindkét csomóponton áthaladni és délről észak felé közlekedni.
  • A Sas utca és az Arany János utca csomópontja: marad átjárható a Bank utca felé, a Bank utca irányából érkezve azonban továbbra is zsákutca.
  • A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér közötti szakaszon: a Hercegprímás utcai csomópontból egyenesen, valamint már jobbra fordulva is lehet haladni, az eddigi zsákutcás forgalmi rend megszűnik.
  • A Hercegprímás utca a Bank utca és az Arany János utca közötti szakaszon: visszaáll a korábbi egyirányú forgalmi rend, az eddigi zsákutcás forgalmi rend megszűnik.

Közösségi közlekedés:

  • A 15-ös autóbuszok továbbra is terelve közlekednek a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Hold utca útvonalon. A Bank utcában kialakított ideiglenes megállóhely továbbra is elérhető.

Ingyenes parkoláspótlás a kerületi lakosság részére:

Az érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.  

Köszönjük a türelmet!

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. április 19.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.