Megkezdődik a Sörház utca felújítása a Váci utca és a Molnár utca közötti szakaszon

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata folytatja a déli Váci utca és környékének megújítását, melynek során faltól falig megújul a déli Váci utca és a csatlakozó kis utcák is.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
2023március 20-án megkezdődik a Sörház utcában is a felújítás
a Váci utca és a Molnár utca közötti szakaszon. Emellett jelenleg zajlanak a munkálatok a Váci utcában a Nyáry Pál utca és a Sörház utca közötti szakaszon. A társasházak és üzletek megközelíthetősége végig biztosított.

Ideiglenes forgalmi rend
A Sörház utcát a Molnár utca és a Váci utca között lezárják a gépjárműforgalom elől,
azonban az utcában megtalálható mozgáskorlátozott parkolóhelyet és a koncentrált rakodóhelyet továbbra is igénybe lehet venni. Ezeket a Váci utcai torkolat közeléből a Molnár utca felé eső torkolathoz helyezik át. Parkolni már a szomszédos Nyáry Pál utcában is lehet, melyet március elején adtak vissza az itt élők számára a felújítását követően. A gyalogosok közlekedése zavartalan marad a járdán.

Új burkolatok
A Sörház utca teljes hosszában teljes burkolatcserét kap. A korábbi aszfaltburkolat helyett természetes bazalt nagykockakő útpálya és gránitzúzalékos térkő járdafelületek épülnek. A Molnár utcai kereszteződést kiemelik, hogy a gyalogosforgalom szintben tudjon tovább haladni a Duna-part irányába. A Váci utca–Molnár utca között a déli, a Molnár utca–Belgrád rakpart között az északi oldali járdát szélesebbre alakítják.

Új zöldfelületek
A Sörház utcában jelenleg nem található zöldfelület. A felújítás során a Molnár utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon 5 fát, a Molnár utca és Váci utca közötti szakaszon 3 fát, a Váci utca és a Sörház utca térbővületébe további 2 talajkapcsolatos fát telepítenek.

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. március 16.
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.