Tájékoztatás a Tesz-Vesz Óvoda funkcióbővítéséről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata a kerületben élő óvodás korú gyermekek számára szeretne komfortos, korszerű és otthonos környezetet biztosítani, ezért 2023. február 20-án megkezdi a Tesz-Vesz Óvoda funkcióbővítéséhez kapcsolódó beruházását. A munkálatok várhatóan év végéig tartanak.  

Milyen lesz a megújuló óvoda?
Az óvoda fejlesztése az intézmény közösségének igénye alapján történik. Az átalakítás során a földszinten lévő iroda és galéria helységeivel bővítjük az óvoda területét. A Sas utca felől új, a társasháztól elkülönülő bejáratot, a meglévő, jelenleg lezárt lépcső használatával pedig új feljáratot alakítunk ki.

További célunk a különálló udvari épületrészben lévő tornaterem felújítása, illetve a pinceszinti gépészeti terület szükséges mértékű felújítása is. Az új, 70 négyzetméteres játszóház mellett a jelenleginél háromszor nagyobb alapterületű sószobát, valamint egy egyéni fejlesztő szobát is megvalósítunk. 

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
A kivitelezési munkálatokat szakaszonként végzik, tekintettel az óvodába járó gyerekek nyugalmára. Délután 13 óra és 15 óra között kizárólag zajjal és rezgéssel nem járó munkálatokat végeznek

Folyamatos tájékoztatás
A munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk az óvodába járó gyermekek szüleit és a szomszédos társasházakban élőket.

Ideiglenes forgalomtechnika
A munkálatok az épületben, valamint az épület előtti Sas utcai közterületen zajlanak majd a közúti forgalom és a parkolóhelyek érintése nélkül. Gyalogosan a Sas utcában csak a túloldalon lehet haladni. 

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó esetleges kellemetlenségeket a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb fejlesztéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon. 

Budapest, 2023. február 17.
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.