Az Arany János utca felújítási munkálatai újabb szakaszához érnek, megváltozik a forgalmi rend 2023. január 30-tól

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata beruházásában zajlik az Arany János utca felújítási munkálata az Október 6. utca és a Podmaniczky tér közötti szakaszon, emiatt az alábbi forgalomtechnikai változásra kell számítani az Arany János utcában és a környéken:

A Nádor utca és az Október 6. utca közötti szakaszon:

  • Megfordul a forgalmi irány! Haladni az Október 6. utca felől a Nádor u. felé lehet.

Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között:

  • Munkaterület lesz, lezárják a közúti forgalom és a közösségi közlekedés elől.
  • Északi irányban az Október 6. utcai, a Sas utcai és a Hercegprímás utcai csomópont átjárható marad.

A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér között továbbra is teljes útlezárás lesz.

Az Október 6. utca és a Nádor utca közötti Mérleg utcai szakaszon

  • A Fővárosi Vízművek végez közműmunkálatot, emiatt zsákutcává alakították. Be- és kihajtani csak a Nádor utca felől lehet.

A gyalogosforgalom, a kapubehajtók, társasházi és gazdasági bejáratok megközelítése biztosított marad. A kommunális hulladék elszállítását, költözéseket és egyéb eseti szállításokat, valamint az üzletek áruellátását akadálymentes közlekedés kiépítésével biztosítjuk. Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.

Változás a közösségi közlekedésben
A 15, 115-ös buszok terelve közlekednek a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Hold utca útvonalon. A Bank utcában ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki a közeli rendelőintézet könnyebb megközelítése érdekében.

Ingyenes parkoláspótlás a kerületi lakosság részére
Az érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges. 

Kommunális és szelektív hulladék elszállítása
A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat.

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket és vállalkozásokat.

Milyen lesz a megújuló Arany János utca?
Elsődleges cél az utcában a
zöldfelület és a növénytömeg növelése: 62 db várostűrő fát, valamint ~148 m² zöldfelületet telepítünk, ezzel az utca teljes szakaszán közel 100 egyedből álló fasor jön létre. Az útpálya mindenhol a járda szintjébe emelkedik, marad az állandó, bár csökkentett sebességű autósforgalom és szélesebb lesz a járda.

Köszönjük a türelmet!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük.

A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2023. január 20.

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft