Tájékoztatás faültetéshez kapcsolódó ideiglenes forgalmi változásról a Hild tér környékén 2022. november 17–19. között

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata 2022. szeptember közepén megkezdte a Hild téri játszótér megújítási munkálatait. Korszerű játékokkal szereljük fel és teljesen megújítjuk a játszóteret, valamint a Mérleg utca csatlakozó szakaszát. Növeljük a zöldfelületet, akadálymentes, nyilvános illemhelyet építünk, kihelyezünk egy ivókutat, egy párásító berendezést, egy pingpongasztalt, új padokat, kerékpártámaszokat, hulladékgyűjtőket, valamint megújítjuk a közvilágítást.

Ideiglenes forgalomtechnika 2022. november 17–19. között

A tér megújítása során 13 db új fát is ültetünk, melyek közül 4 db, a Bástya parkban ültetett nagy fákhoz hasonlóan, 20-30 éves fa lesz. Ezt a 4 nagyméretű fát november 17–19. között ültetik el a Hild téren emelődaruk segítségével, ezért a környéken ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend.

Változás a közúti forgalomban

Lezárják az Október 6. utcát a József Attila utca és a Mérleg utca közötti szakaszon. Az Október 6. utca a Nádor utca felől, a Mérleg utcán keresztül közelíthető meg, ugyanis a Mérleg utca forgalmi iránya a Nádor utca és az Október 6. utca közötti szakaszon megfordul.

 

 

Változás a közösségi közlekedésben

A 15-ös és 115-ös autóbuszok terelt útvonalon közlekednek: Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Hold utca. A Bank utcában ideiglenes buszmegállót alakítanak ki a kimaradó Hercegprímás utcai megállóhely pótlására.

Köszönjük a türelmüket!

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen. Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze részünkre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon. A forgalmi rend változása miatt a szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Budapest, 2022. november 14.
Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.