Tájékoztatás a Szomory Dezső tér megújításáról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros területén az elmúlt évtized alatt számos közterületi beruházás történt, melyek elsődleges célja az élhetőbbé, vonzóbbá tétel volt. A Bárczy István utca környezetében is számos ilyen városrehabilitációs beruházás zajlott le, melyek eredményeképpen a Bárczy István utca állapota jelentősen leromlott, ezért az Önkormányzat az utca és a kapcsolódó Szomory Dezső tér megújítása mellett döntött.   

A kivitelezés I. ütemében a Szomory Dezső tér újul meg. A munkálatok 2022. november 10-én kezdődnek és várhatóan április végéig tartanak.  

Milyen lesz a megújuló Szomory Dezső tér?
Elsődleges cél a Szomory Dezső téren a nagyméretű fák ültetése a hozzájuk kapcsolódó, megfelelő életkörülményeiket biztosító faültetési és öntözőrendszer kiépítésével. A jelenleg napos, nyári időszakban felforrósodó téren, árnyékos területek kialakítását teszi lehetővé a megújítás. Ezen túl a téren található kút gazdaságos üzemeltetését elősegítő beavatkozás is megvalósul.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
A kivitelezési munkálatokat szakaszonként végzik, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. A munkálatok alatt a környékbeli intézmények, üzletek és társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz.

Ideiglenes forgalomtechnika
A munkálatok ideje alatt a Szomory Dezső tér melletti Bárczy István utcai szakaszon parkolni nem lehetséges.

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket, az intézményeket és vállalkozásokat. 

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon. 

Budapest, 2022. november 8.

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.