Tájékoztatás a Hild téri játszótér és környékének megújításáról, ideiglenes forgalmi változásról, valamint ingyenes parkoláspótlásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az V. kerületi parkok, játszóterek magas színvonalú üzemeltetésére és folyamatos fejlesztésére és fontosnak tartja, hogy a belvárosiak gondozott, tiszta, biztonságos környezetben tölthessék a szabadidejüket, és a gyermekek számára modern, rendszeresen karbantartott játszóeszközöket biztosítson, ezért a Hild tér és a térmagban lévő játszótér megújítsa mellett döntött.

A munkálatok 2022. szeptember 15-én kezdődnek és várhatóan egy évig tartanak.  

Milyen lesz a megújuló környék?

A fő cél a Hild tér és a hozzá kapcsolódó közterületek funkcionális, minőségi és esztétikai felújítása, valamint a zöldfelület növelése. Korszerűsítjük és teljesen megújítjuk a játszóteret, valamint a térhez kapcsolódó közterületek és a Mérleg utca egy kis szakaszának megújítását is elvégezzük. Akadálymentes, nyilvános illemhelyet is építünk, kihelyezünk egy gyerekbarát ivókutat, egy párásító berendezést, egy pingpongasztalt, új padokat, kerékpártámaszokat, és hulladékgyűjtőket, valamint megújítjuk a közvilágítást.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés

A kivitelezési munkálatokat szakaszonként végzik, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. A munkálatok alatt a környékbeli üzletek és társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz.

 

Ideiglenes forgalomtechnika

A munkálatok ideje alatt a Hild téri játszótér zárva tart. A közeli, Erzsébet téri játszótér használatát javasoljuk.

A Mérleg utcából nyíló zsákutca, valamint az Október 6. utca és a zsákutca közötti Mérleg utcai szakasz is munkaterület lesz, itt parkolni sem lehetséges, az útpályán a közúti forgalom azonban zavartalanul haladhat. Gyalogosan a Mérleg utca páros oldalán lehet közlekedni.

Érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany

János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben.

Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.

Folyamatos tájékoztatás

Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket, az intézményeket és vállalkozásokat.

Köszönjük a türelmüket!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2022. szeptember 9.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.