Megkezdődik a Pintér utca felújítása

Tisztelt Belvárosi Polgár!
Belváros Önkormányzata megkezdte a déli Váci utca és környékének megújítását, melynek során faltól falig megújul a Pintér utca is. Továbbra is kizárólagosan gyalogos funkciójú terület marad, járművel ezután sem lehet majd behajtani a Pintér utcába. A jelenlegi kiemelt szegéllyel való tagoltság megszűnik, faltól falig kiselemes természetes kővel, hullámzó mintával burkoljuk. A Molnár utcai bejáratához nyitható parkolásgátló oszlopokat telepítünk.

Milyen lesz a megújuló környék?
A beavatkozás célja a környezetminőség javítása és a zöldfelületek növelése: a Váci utcában 12 lombos, a Havas utcában 8, a Sörház utcában pedig 10 talajkapcsolatos új fa teszi majd kellemesebbé a mikroklímát. A Váci utcába becsatlakozó utcák torkolatában kis városi oázisokat hozunk létre planténerekbe ültetett 16 fával és évelőkkel. Több padot és kerékpártámaszt is kihelyezünk.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
A kivitelezési munkálatokat utcaszakaszonként végzik, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. Várhatóan augusztus 8-től megkezdődik a Pintér utca felújítása is. Jelenleg a Duna utca és az Irányi utca közötti járdaszakasz keleti oldalán, illetve a Nyáry Pál utcában (a Váci utca és Molnár utca közötti szakaszon) zajlanak a munkálatok. Az üzletek és társasházak megközelíthetősége végig biztosított.

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket és vállalkozásokat.

Kommunális és szelektív hulladék elszállítása
A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat.

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

 

Budapest, 2022. augusztus 2.

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.