Újabb utcaszakaszon kezdődik meg a déli Váci utca és környékének megújítása

Tisztelt Belvárosi Polgár!
Belváros Önkormányzata megkezdte a déli Váci utca és környékének megújítását, melynek során megújulnak a Váci utcában a kétoldali járdák a Duna utca és az Irányi utca közötti szakaszon, a Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti szakasza faltól falig, valamint a Nyáry Pál utca (a Váci utca és a Molnár utca között), a Pintér utca, a Sörház utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), a Havas utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), és Váci utcához északról kapcsolódó utcák csomópontjai (Szarka utca, Szerb utca, Nyáry Pál utca).

Milyen lesz a megújuló környék?
A beavatkozás célja a környezetminőség javítása és a zöldfelületek növelése: a Váci utcában 12 lombos, a Havas utcában 8, a Sörház utcában pedig 10 talajkapcsolatos új fa teszi majd kellemesebbé a mikroklímát. A Váci utcába becsatlakozó utcák torkolatában kis városi oázisokat hozunk létre planténerekbe ültetett 16 fával és évelőkkel. Több padot és kerékpártámaszt is kihelyezünk.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
A kivitelezési munkálatokat utcaszakaszonként végzik, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. Elsőként a Duna utca és az Irányi utca közötti járdaszakasz keleti oldalán kezdődött meg a kivitelezés, majd 2022. július 11-étől a Nyáry Pál utcában (a Váci utca és Molnár utca közötti szakaszon), valamint a Váci utca 47. és a Váci utca 44–48. számú épületek előtti járdaszakaszokon folytatódik a felújítás. A munkálatok alatt az üzletek, intézmények és társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz.

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket és vállalkozásokat.

Kommunális és szelektív hulladék elszállítása
A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat.

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

 

Budapest, 2022. július 6.

Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.