Tájékoztatás a déli Váci utca és környékének megújításáról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata 2022. június 13-án megkezdi a déli Váci utca és környékének megújítását. A felújítás részeként megújulnak a Váci utcában a kétoldali járdák Duna utca és Irányi utca közötti szakaszon, a Váci utca Irányi utca és Fővám tér közötti szakasza faltól falig, valamint a Nyáry Pál utca (a Váci utca és Molnár utca között), a Pintér utca, a Sörház utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), a Havas utca (a Váci utca és a Belgrád rakpart között), valamint Váci utcához északról kapcsolódó utcák Váci utcai csomópontjai.

Milyen lesz a megújuló környék?
A beavatkozás célja a környezetminőség javítása, illetve a Váci utcában és a kapcsolódó kis utcákban a zöldfelületek növelése: a Váci utcában 12 lombos fát ültetünk, a Havas utcában 8 fa, a Sörház utcában 10 talajkapcsolatos új fa teszi majd kellemesebbé a mikroklímát. A Váci utcában, a becsatlakozó utcák torkolatában kialakuló mikrotereken kis városi oázisokat hozunk létre planténerekbe ültetett 16 fával és évelőkkel. Felújítjuk és üzembe helyezzük a Lajtha-kutat, több padot és kerékpártámaszt is kihelyezünk.

Szakaszos kivitelezés és ütemezés
A kivitelezési munkálatokat utcaszakaszonként végzik, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. A munkálatok a Duna utca és az Irányi utca közötti járdaszakasz keleti oldalán kezdődnek. A munkálatok alatt az üzletek, intézmények és társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz.

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket és vállalkozásokat.

Kommunális és szelektív hulladék elszállítása
A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat.

Köszönjük a türelmüket!
A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. Amennyiben a beruházással kapcsolatban észrevétele van, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2022. június 8.

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.