Újabb utcaszakaszon kezdődik meg az Arany János utca felújítási munkálata

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata május elején kezdte meg az Arany János utca felújítási munkálatait az Október 6. utca és a Podmaniczky tér közötti szakaszon, emiatt megváltozott a környék forgalmi rendje. 2022. május 23-án egy újabb utcaszakaszon, a Nádor utca és az Október 6. utca között is megkezdődnek a felújítási munkálatok.

Ideiglenes forgalmi rend

2022 május 23-ától az alábbi forgalomtechnikai változásra kell számítani:

  • A Nádor utca és az Október 6. utca kötött teljes útlezárás lesz.
  • Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között közműrekonstrukciós munkálatok miatt félpályás útlezárás mellett halad a közúti forgalom és a közösségi közlekedés.
  • A ’Hercegprímás utca’ elnevezésű buszmegállót áthelyezték a Hercegprímás utcába.
  • A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér között szintén teljes útlezárás mellett dolgoznak.

A gyalogosforgalom, a kapubehajtók, társasházi és gazdasági bejáratok megközelítése biztosított marad. A kommunális hulladék elszállítását, költözéseket és egyéb eseti szállításokat, valamint az üzletek áruellátását akadálymentes közlekedés kiépítésével biztosítjuk. Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.

 

Ingyenes parkoláspótlás a kerületi lakosság részére
Az ideiglenesen megszűnő parkolóhelyek pótlása érdekében az alábbi intézkedés valósult meg: Érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.  

Kommunális és szelektív hulladék elszállítása
A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat. 

Folyamatos tájékoztatás
Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk a környéken élőket és vállalkozásokat.

Milyen lesz a megújuló Arany János utca?
Elsődleges cél az utcában a zöldfelület és a növénytömeg növelése: 62 db várostűrő fát, valamint ~148 m² zöldfelületet telepítünk, ezzel az utca teljes szakaszán közel 100 egyedből álló fasor jön létre. Az útpálya mindenhol a járda szintjébe emelkedik, marad az állandó, bár csökkentett sebességű autósforgalom és szélesebb lesz a járda.

Köszönjük a türelmet! A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük.

A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk. 

Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2022. május 16.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.