Tájékoztatás az Arany János utca felújítási munkálatairól, a kapcsolódó ideiglenes forgalmi rendről és díjmentes parkolási lehetőségről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére és mindenekelőtt arra törekszik, hogy az V. kerület mindenki számára otthonos, élhető hely legyen, ezért az Arany János utca megújítása mellett döntött. 

Milyen lesz a megújuló Arany János utca?

Elsődleges cél az utcában a zöldfelület és a növénytömeg növelése: 62 db várostűrő fát, valamint ~148 m² zöldfelületet telepítünk, ezzel az utca teljes szakaszán közel 100 egyedből álló fasor jön létre. Az útpálya mindenhol a járda szintjébe emelkedik, marad az állandó, bár csökkentett sebességű autósforgalom és szélesebb lesz a járda.

 

Ideiglenes forgalmi rend

2022. május 2-án kezdődik az Október 6. utcától a Podmaniczky térig tartó szakasz felújítása:

  • Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között közműrekonstrukciós munkálatok miatt félpályás útlezárás mellett haladhat a közúti forgalom és a közösségi közlekedés. Az Arany János utcában lévő ’Hercegprímás utca’ elnevezésű buszmegállót áthelyezik az Hercegprímás utcába.
  • A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér között viszont teljes útlezárásra kell számítani.

A gyalogosforgalom, a kapubehajtók, társasházi és gazdasági bejáratok megközelítése biztosított marad. A kommunális hulladék elszállítását, költözéseket és egyéb eseti szállításokat, valamint az üzletek áruellátását akadálymentes közlekedés kiépítésével biztosítjuk.

 

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.                                                              

Ingyenes parkoláspótlás a kerületi lakosság részére

Az ideiglenesen megszűnő parkolóhelyek pótlása érdekében az alábbi parkolást könnyítő intézkedésekre lehet számítani:

A felújítással érintett környéken élő, lakcímkártyával és érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.  

Szakaszos kivitelezés és ütemezés

A kivitelezési munkálatokat utcaszakaszokra bontották, tekintettel a környéken élő lakosság nyugalmára. Az üzletek, intézmények és társasházak megközelíthetősége végig biztosított lesz. 

Folyamatos tájékoztatás

Az egyes ütemek kezdetéről és a munkálatok előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk majd a környéken élőket és vállalkozásokat.

Köszönjük a türelmet!

A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük.

A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.

Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2022. április 26.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.