A Párizsi utcában 2021. november 20-án, szombaton, visszaáll a korábbi forgalmi rend és újra üzembe helyezik a süllyedő oszlopot az utca Petőfi Sándor utca felé eső végén

A Párizsi utcában 2021. november 20-án, szombaton, visszaáll a korábbi forgalmi rend és újra üzembe helyezik a süllyedő oszlopot az utca Petőfi Sándor utca felé eső végén

Belváros Önkormányzata évek óta folytatja kerületünkben a nagyszabású közterület-fejlesztéseit, melyek Belváros teljeskörű megújulását eredményezték, hiszen ezek nyomában a magánerős beruházások is nagy lendületet kaptak. 2017-ben kezdődött meg a Városház utca, a Szervita tér és a Petőfi Sándor utca által körülölelt volt Matáv-székház leromlott állapotú ingatlanának átépítésével az Emerald Residence boutique hotel kivitelezési munkálata. Annak érdekében, hogy a munkálatokhoz kapcsolódó építési forgalom minél kevésbé terhelje a környék úthálózatát, valamint hogy az elzárt szakaszok is megközelíthetők maradjanak, ideiglenesen módosult a környék forgalmi rendje: a Városház utcából nem lehetett sem a Bárczy István utca, sem a Petőfi Sándor utca felé egyéni gépjárművel haladni. A védett övezeti kerületi lakosok közlekedésének megkönnyítése érdekében, valamint, hogy el tudják érni a területről a Petőfi Sándor utcát, a korábban süllyedő oszloppal védett Párizsi utca forgalmi irányát megfordították és az Önkormányzat a forgalomszabályozó süllyedő oszlopot üzemen kívül helyezte.

Az épületkomplexum kivitelezése 2021 nyarára befejeződött, ezért lehetővé vált az eredeti forgalmi rend és a korábbi forgalmi irányok visszaállítása. 2021. november 20-tól a Párizsi utca Petőfi Sándor utca felé eső végén található süllyedő oszlopot újra beüzemelik, visszaáll a korábbi rend, amely szerint a Párizsi utcában újra a Városház utca felé lehet rajta haladni.

A visszaállított végleges forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérjék figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjenek és parkoljanak irányhelyesen.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük lenne, kérjük, jelezzék számunkra a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428-0425-ös telefonszámon.

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Budapest, 2021. november 15.