Tájékoztatás több évtizedes korú, hatalmas fák telepítéséhez kapcsolódó szállítás és daruzás miatt életbe lépő időszakos parkolási korlátozásról

Tisztelt Belvárosi Polgár!

2021. november 5-én (péntek) 14 órától november 6-án (szombat) 20 óráig a Bástya utcában a Fejér György és a Királyi Pál utca közötti utcaszakaszon tilos a parkolás. Az utcában történő áthaladási lehetőség biztosított marad. 

A fenti időszakban egy daru és az átlagosnál nagyobb, extra méretű fák érkeznek Belváros Önkormányzatának megrendelésére a Bástya utcai munkaterületre a Királyi Pál–Bástya utca útvonalon. 

Ezek a 20-30 éves előnevelt fák 1 éves speciális előkészítés után érkeznek, ültetéskori magasságuk a 7–9 métert is elérheti.

A nagyméretű szállítmány érkezése során előfordulhat, hogy pár percre a türelmüket kell kérnünk a forgalom megállítása miatt. A helyszínen dolgozó munkatársaink mindent elkövetnek majd, hogy ez az intézkedés valóban a lehető legrövidebb és indokolt ideig tartson. Amint a daru elvégezte a feladatát és elhagyta a helyszínt a Bástya utca–Királyi Pál útvonalon, újból lehetséges lesz a parkolás a Bástya u. 10–12–14. számú épületek előtt.

Mindazonáltal a Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintjük és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az érintett terület közelében lakók számára a lehető legkisebb zavart okozzuk, külön odafigyelve, hogy a lakóépületekbe, intézményekbe és esetleges üzlethelyiségekbe a ki- és bejárás, az árurakodás, valamint az utcában történő átjárás a fenti időszakban zavartalan és biztosított legyen.

Az érintett területen élő, lakcímkártyával és érvényes várakozási engedéllyel rendelkező lakosok számára lehetőség van a parkolásra a Veres Pálné utca sorompóval lezárt szakaszán.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze részünkre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2021. november 2.

Tisztelettel:    

                        Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.