Tájékoztatás a Hild tér rendeltetésszerű használatához szükséges beavatkozások elvégzéséről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata a kezdeményezését követő több, mint egyéves fővárosi időhúzás után 2021. október elsejétől átvette a Fővárosi Önkormányzattól a Hild téri játszótér üzemeltetési feladatait. A kerületi vezetés szeretné, ha belvárosiakhoz méltó, az itteni – önkormányzat által kezelt – parkokhoz hasonló rendezett állapotok lennének a Hild téren is, ahol sajnos korábban nem ez volt tapasztalható.

Az üzemeltetés Fővárosi Önkormányzattól való átvételét követően azonnal megkezdte a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. a tér rendeltetésszerű használatához a legszükségesebb teendők elvégzését a Hild téri játszótéren annak érdekében, hogy mihamarabb minőségi játékteret tudjunk biztosítani az idelátogató gyerekeknek és kísérőiknek: a játszótéren lévő padokat vidám színekkel festetik át, a kerítést és lábazatát karbantartják. Megkezdődik a meglévő zöldfelületek gondozása, újabb növényeket ültetnek el, valamint elvégezik a fák szükség szerinti gallyazását. Átalakítják a balesetveszélyesnek ítélt részeket, kicserélik a homokozóban lévő homokot, megtörténik a játszószerek szabványosítási felülvizsgálata, egy-két új eszközt, valamint egy pingpong asztalt is kihelyeznek. A töredezett járólapokat cserélik, a meglévő falfelületen rajzfelületet alakítanak ki, melyeken szabadon rajzolhatnak a gyerekek.

A munkálatok várhatóan 2021. október utolsó hetében kezdődnek és 2-3 hétig tartanak. A Hild teret a munkálatok ideje alatt részlegesen vagy teljesen lezárják egy-egy időszakra a látogatók biztonsága érdekében.  

A Hild téri játszótér gyors felújításával egyidőben elkezdte az Önkormányzat megtervezni a tér teljes felújítását is, hogy olyan magas színvonalú játszóteret lehessen kialakítani, mint például a Károlyi-kertben, a Honvéd téren, az Olimpia parkban vagy az Erzsébet téri játszótéren. 

Amennyiben a Hild tér megújításával kapcsolatban észrevétele, kérdése vagy javaslata van, kérjük, küldje meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre vagy jelezze a +36 1 428 0425-ös telefonszámon. A lehetőségekhez képest igyekszünk minden javaslatot megfontolni, beépíteni a tervezésbe. 

Reméljük, hogy intézkedéseinkkel és a tervezett beruházással rövidesen az Önök megelégedésére is szolgálunk.

Budapest, 2021. október 

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.