Tájékoztatás a Bástya park építési munkálatairól, a kapcsolódó forgalmi rendről és díjmentes parkolási lehetőségről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A Bástya utcában egy minden igényt kielégítő közpark, a Bástya park kialakítása zajlik a gyermekek és felnőtt lakosság igényeinek kiszolgálására. A kapcsolódó útépítési munkálatok és közműkiváltás miatt a környéken ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend.

 Ideiglenes forgalomtechnikai változások 2021. május 20-tól

A Veres Pálné utca a Szerb utcától zsákutcává válik. Kizárólag a környéken élő (Vámház krt.–Királyi Pál u.–Szerb u.–Veres Pálné u.–Nyáry Pál u.–Váci u. által határolt területen belül), lakcímkártyával és érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok és a közvetlenül a területről elérhető üzletekbe szállítók hajthatnak be (szállítólevél birtokában). A Só utca is zsákutca lesz a Fővám tér irányából. A Szarka utcában korábban kialakított forgalmi rend megszűnik. A Veres Pálné utcán északról érkezők a Szerb utcán és a Fejér György utcán át tudnak a Vámház körút felé haladni.

További díjmentes parkolási lehetőség kerületi lakosok részére

Az állandó lakcímmel rendelkező kerületi lakosok – az igények beérkezésének sorrendjében és a rendelkezésre álló néhány hely erejéig – a lakossági várakozási engedély leadásáért cserébe díjmentes parkolási lehetőséget igényelhetnek a Szabó Ervin téri parkolóházban (VIII. kerület, Baross utca 5.).

Kérjük, hogy jelezze igényét a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyeletnél a +36 1 872 7326-os telefonszámon. Köszönjük a türelmüket!

Minden közterület-fejlesztés átmeneti kellemetlenségekkel jár, egyszerre kell tekintettel lenni az itt élőkre és dolgozókra, a gyalogosan, kerékpárral, gépjárművel közlekedőkre, illetve az építési forgalmat is be kell illeszteni a felújítással érintett terület amúgy is fokozottan terhelt életébe, mindemellett a kivitelezési határidőket is szükséges betartani. Mindazonáltal a Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze részünkre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

Budapest, 2021. május 18.

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.