Tájékoztató a Bástya utcai közpark kialakítási tervéről

A Bástya utca 1–11. szám alatti telken közpark kialakítása van tervben, amely magában foglalja a következő funkciókat: közpark, pihenőpark, régészeti bemutató tér, kiállítás, meglévő régészeti emlékek bemutatása, mini tanösvény (városfal, gyilokjáró, a régészet által bemutatásra érdemesnek tartott felszín alatti régészeti emlékek), térszint alatti kiszolgáló helyiségek (porta, akadálymentes mellékhelyiségek, pelenkázó, üzemeltetési és gépészeti tér); valamint a Veres Pálné utca – Szarka utca és Vámház krt. közötti szakaszának – út és járdafejlesztését is.

A lehető legnagyobb mértékű zöldfelület-növelés érdekében a tervek szerint a telken több mint 20 fa és több mint 800 m2 cserje és évelő kerül telepítésre, ezzel a zöldfelület arányát a korábbi 4,5%-ról több mint 50%-ra növelve. Ráadásul mindezen felül a tűzfalakra kifejlett állapotukban akár több mint 600 m2 felületű zöldfal kialakítását tervezzük. 

Ideiglenes forgalmi rend

A környék forgalmi rendje ideiglenesen megváltozik:

A Bástya utcának a Fejér György utca és a Veres Pálné utca közötti szakaszán a gyalogosok közlekedése továbbra is biztosított lesz.

A Veres Pálné utcának a Só utca és a Vámház körút közötti szakaszát a közúti forgalom elől lezárni szükséges. A kieső parkolóhelyek a Szarka utcában kerülnek pótlásra.

A Szarka utcába a tervek szerint 2021. február 1-től, hétfőtől kizárólag a kieső parkolóhelyek közvetlen közelében, illetve a Szarka utcában és környezetében élő, lakcímkártyával és érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkezők hajthatnak be.

 

Belváros déli részének várható ideiglenes forgalmi rendje  2021. január 30-tól:

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze részünkre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.

A forgalmi rend változása miatt a szíves türelmüket és megértésüket kérjük, bízunk benne, hogy az ezzel járó kellemetlenségeket mérséklő intézkedéseinkkel az Ön megelégedésére is szolgálunk!

Budapest, 2021. január

 

Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.