Tájékoztatás a biztonságos és felelős közlekedés érdekében tett intézkedésekről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata elkötelezett Belváros forgalomcsillapítása mellett annak érdekében, hogy az itt élők számára otthonos, élhető lakókörnyezetet tudjon biztosítani. A biztonságos és felelős közlekedés érdekében Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester levélben fordult a kerékpáros és robogós futárcégek vezetőihez.

A kerékpáros és robogós közlekedés során is elengedhetetlen, hogy figyeljünk egymás és különösképpen a gyalogosok biztonságára – hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében: 

A BIZTONSÁGOS, FELELŐS KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSÉRT ???‍♀️ Mindannyian tudják rólam, hogy elkötelezett vagyok a Belváros...

Közzétette: Szentgyörgyvölgyi Péter – 2020. október 2., péntek

Örömömre szolgál, ha a kerületünkbe látogatók autó helyett kerékpárral vagy robogóval érkeznek, de a biztonság, az egészség és a testi épség védelme mindenek feletti – írta levelében Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere. A közlekedés során is elengedhetetlen, hogy figyeljünk egymás és különösképpen a gyalogosok biztonságára. A polgármester levelében kitért arra: a futárcégek vezetőinek felelőssége különösen jelentős a szemléletformálásban, hiszen munkatársaik meghatározó szereplői a közlekedésnek, így sokat tehetnek azzal, ha a futárok figyelmét rendszeresen felhívják a KRESZ szabályainak betartására.

Szentgyörgyvölgyi Péter kezdeményezte azt is, hogy minden futárcég a saját csomagszállító dobozain és táskáin jól láthatóan, három oldalon tüntessen fel egy egyedi azonosító jelet vagy számot, a cégre jellemző azonosító jel/szám kidolgozása céljából pedig vegye fel a kapcsolatot a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. munkatársaival. Az azonosítószámmal rendelkező futárok vélhetően szabálykövetően közlekednek majd a kerületben.

Belváros vezetése fontosnak tartja azt is, hogy a társadalmi felelősségvállalás értelmében a futárcégek a gyors kiszállítás mellett a biztonságot is szem előtt tartsák. Ezen elvek mentén szabályozta a kerület helyi rendeletben elsőként az országban az elszaporodott, sokszor balesetveszélyesen haladó segwayek és egyéb, motoros meghajtású, a KRESZ által „nem ismert” közlekedési eszközök V. kerületi jelenlétét is.

A témában eddig az alábbi sajtóhírek jelentek meg: