Tájékoztató a Gerlóczy utca új forgalmi rendjéről

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Örömmel tájékoztatom, hogy a forgalomkönnyítő intézkedésünknek köszönhetően a védett övezeti lakosok régi kívánsága teljesült, elérhetővé vált gépjárművel a Károly körút a Gerlóczy utca felől.

Belváros Önkormányzata a „Városház utca és környéke rekonstrukciója I–II. ütem” elnevezésű fejlesztésének munkálatait a Semmelweis és a Gerlóczy utca felújításával zárta, amelynek eredményeképpen 2018 nyarára nagyságrendileg 8900 m2-nyi terület újult meg.

A fejlesztéseket folyamatosan nyomon követjük és finomhangoljuk annak érdekében, hogy a lehető legjobb végeredményt érjük el. A megfigyelési időszak tapasztalatai, illetve az érintett terület lakosainak kérése alapján, a forgalmi rend felülvizsgálata mellett döntöttünk.

Új forgalmi rend a Gerlóczy utcában, a Tűzőrség és a Semmelweis utca közötti szakaszon

Az új forgalomkönnyítő megoldásnak köszönhetően a Gerlóczy utca Tűzőrség és a Semmelweis utca közötti szakaszát kétirányúsítottuk, így a Károly körút közvetlenül megközelíthető gépjárművel a Gerlóczy utca felől. Ezáltal a védett övezeti lakosok részére a környék jobb átjárhatóságát és megközelíthetőségét tudjuk biztosítani.

Süllyedőoszlop és az elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák is segítik a haladást a kétirányúsított utcaszakaszon. A szemből érkező járművek ugyanis itt egy sávon haladnak, de jól láthatják egymást, előzékenyen közlekedhetnek a védett övezetbe történő be- és kihajtáskor. A beavatkozás eredményeképpen a parkolóhelyek száma nem csökken.

A Gerlóczy utca fent említett szakasza 2019. május 31-étől két irányból használható. Kérjük, kísérjék figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjenek.

Remélem, hogy ezzel a forgalomkönnyítő intézkedéssel Ön és a védett övezeti lakók szíves megelégedésére szolgálunk.

Budapest, 2019. május 31.

Tisztelettel:
Szentgyörgyvölgyi Péter
polgármester