Meghívó helyszíni bejárásra Vörösmarty tér zöldfelület-fejlesztésének bemutatása

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként az V. Kerület Önkormányzata beruházásában, a Kormány támogatásával, 2019. január 7-én elindultak a Vörösmarty tér felújítási munkálatai.

 

A Vörösmarty téri beruházás során a kor elvárásainak megfelelően faltól falig újjászületik a Belváros egyik legnagyobb közterülete, valamint megújulnak a csatlakozó kis utcák is: a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, a Vigadó utca és a Harmincad utca is.

A térfelújítás egyik célja, hogy egy teljesen új, olyan, mind a belvárosiak, mind az idelátogató budapestiek és turisták által kedvelt, igazi közösségi tér jöhessen létre, amely a megújuló József nádor tér irányába is kapcsolatot hoz létre. Mindezt az Oroszlános kút Harmincad utca irányába történő áthelyezésével és egy új teresedés kialakításával érjük el.

A zöldfelületek létrehozása esetében fontos szempont az ökologikus kialakítás és a fenntarthatóság.  A felújítás során a Vörösmarty tér zöldfelülete 7%-kal növekszik: tizenöt új fát ültetünk, valamint – tekintve, hogy a kisföldalatti alagút és a közművek miatt ültetésre nincs lehetőség – a Harmincad utcába nyolc további dézsás fát helyezünk ki.

Helyszíni bejárásunkon szakértők kíséretében mutatjuk be a tér jelenlegi zöldfelületét és ismertetjük az új kialakítást. Az alábbi időpontban minden érdeklődőt szeretettel várunk:

Helyszín: Vörösmarty tér, Gerbeaud cukrászda előtt, időpont: 2019. február 28. csütörtök 15 óra.

Örömünkre szolgálna, ha Ön is részt venne bejárásunkon, hogy személyesen kapjon felvilágosítást a jelen állapotokról és a megújítási terveinkről.

Amennyiben a fentiek vonatkozásában kérdése merülne fel, tájékoztatás kérhető társaságunk elérhetőségein. A felújítás alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Bízunk benne, hogy az átmeneti kellemetlenségek ellenére, az újabb közterület-szépítéssel az Önök megelégedésére is szolgálunk.

 

Budapest, 2019. február 26.

Tisztelettel,

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.