Tájékoztatás a Déli-Belváros megújítása projekt III. ütemének munkálatairól és forgalomtechnikai változásairól

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A Déli Belváros Megújítása projekt III. ütem elnevezésű fejlesztés munkálatai folytatódnak, melynek következtében 2018. december 5-től, visszavonásig vagy újabb forgalomtechnikai változásig a mellékelt ábrán feltüntetett forgalmi rend lép életbe.

A beruházási területre 2018. december 5-től a Kossuth Lajos utca irányából a Magyar utca irányába a behajtás nem lesz lehetséges. Az itt folyó munkálatok technológiai követelményei miatt az érintett terület lezárása mellett végezhetőek el. A Reáltanoda utcában (Szép utca és Magyar utca közötti szakaszán) működő parkolóház a Reáltanoda utca Károlyi utcai oldaláról válik elérhetővé. A parkolóházat elhagyó járművek a Szép utca felé tudják elhagyni a területet.


Jelenleg is folyik a Főtáv Zrt. közműberuházása, melynek következtében a Március 15. tér felől az Erzsébet híd felhajtója várhatóan 2018. december 10-től lezárásra kerül, ami a környéken forgalomnövekedéssel járhat. Az esetleges forgalmi nehézségek és torlódások elkerülése miatt, indokolt esetekben, a Ferenciek terén található süllyedő oszlop időszakosan leengedésre kerül, megnyitva a gépjármű forgalomnak a kihajtási lehetőséget balra az Erzsébet híd és egyenesen a Petőfi Sándor utca irányába.


A fentieknek megfelelően kérjük, hogy napi rendszerességgel figyeljék a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának honlapján a kerületi híreket (www.belvaros-lipotvaros.hu), vagy társaságunk honlapját (www.blvf.hu), ahol mindig a legfrissebb információk alapján tájékozódhatnak a fejlesztési munkaterületen kialakult aktuális forgalmi rendről.
A fejlesztésről további tájékoztatás kérhető Tóth Sándortól, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől a 06-1-428-0425-ös telefonszámon, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy előre egyeztetett időpontban személyesen is.


A felújítás alatt továbbra is szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Bízunk benne, hogy az átmeneti kellemetlenségek ellenére, az újabb közterület-szépítéssel az Önök megelégedésére is szolgálunk!

Budapest, 2018. december 04.
Tisztelettel
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.