Tájékoztatás a Déli-Belváros megújítása projekt III. ütemének munkálatairól – forgalomtechnikai változás lép életbe 2018.05.28-tól

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A Déli Belváros Megújítása projekt III. ütem fejlesztés munkálatai elkezdődnek 2018. május 28-tól a víz és gáz közműcégek hálózatfejlesztési munkálatait követően.

Belváros önkormányzata folytatja  kerületünk nagyszabású megújítását: „A Jövő Városa” fejlesztési terv megvalósításának keretén belül megszépül a Szép utca, a Reáltanoda utca, a Magyar utca és a Ferenczy István utcának korábbi fejlesztésből kimaradt szakasza.

A beruházás során mintegy 7000 m2-en újul meg a Belváros déli része. A fejlesztés várhatóan novemberig tart, és a tervek szerint amint egy szakasz elkészül, az visszakerül közhasználatba. A közterület-felújítás során a Ferenczy István utcának a Múzeum körút és a Magyar utca közötti szakasza, a Reáltanoda utca, a Szép utca és a Magyar utca burkolatai megújításra kerülnek, megnövelve a gyalogosfelületek méretét a parkolóhelyek számának megtartása mellett.

Az érintett utcák többnyire kiemelt szegélyekkel, gránitzúzalékos térkő járdaburkolattal és aszfalt útpályával kerülnek kialakításra. A Magyar utcának a Reáltanoda és Henszlmann Imre utcák közötti szakasza ettől eltér: itt a nagyobb gyalogosforgalom és az utca szűk keresztmetszete miatt a járda és az útpálya egy szintben kerül kialakításra gránit burkolatok használata mellett. A beruházás során a Károlyi kert körüli járdák is egységessé válnak, illeszkedve a korábbi felújítások során három oldalról már elkészült mészkő járdához. A rendkívül szűk utcák és sűrű közműhálózat ellenére is ültetünk két új fát valamint két kisebb növénykazettát is kialakítunk. Felújításra kerülnek a forgalomtechnikai elemek, úttartozékok: szegélyek, parkolásgátló elemek, hulladékgyűjtők is. A felszíni vízelvezetés korszerűsítésével együtt a közművek felszíni elemei, a víznyelők, fedlapok és tűzcsapok szintbehelyezésre, felújításra illetve cserére kerülnek.

A munkálatok elvégzése érdekében ideiglenes forgalomtechnikai változás lép életbe. Kérjük, ne megszokásból, hanem figyelmesen közlekedjenek tájékoztatónk hátulján bemutatott ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően.

A fejlesztésről további tájékoztatás kérhető Tóth Sándortól, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetőjétől a 06-1-428-0425-ös telefonszámon, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy előre egyeztetett időpontban személyesen.

A felújítás alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Bízunk benne, hogy az átmeneti kellemetlenségek ellenére, az újabb közterület-szépítéssel az Ön megelégedésére is szolgálunk!

Budapest, 2018. május 24.

 

Tisztelettel

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.