A Nemzeti Közművek tájékoztatója induló gázközmű-fejlesztés kapcsán

Tájékoztatjuk a tisztelt felhasználókat, hogy az ingatlanuknál  2018-s ÉVBEN GÁZVEZETÉK FELÚJÍTÁST KÍVÁNUNK VÉGEZNI a Magyar, Reáltanoda és Szép utcákban.

A munkavégzés során az ingatlanukat közvetlenül ellátó, közterületi gázelosztó vezeték az épület telekhatáráig kicserélésre kerül. Ezen rekonstrukciós beruházást – a gázszolgáltatás színvonalának és biztonságának javítása érdekében – az NKM Földgázhálózati Kft. végzi

A rekonstrukciót követően a megépített új gázelosztó vezeték üzembe helyezésének időtartama alatt a gázszolgáltatást szüneteltetjük. Ennek pontos időpontjáról és időtartamáról a későbbiekben – az épületben kihelyezett tájékoztatón – értesítjük Önöket.

A gázszolgáltatás újbóli elindítása előtt az Önök tulajdonában lévő vezeték rendszeren –jogszabályi kötelezettség miatt– tömörségmérést kell végeznünk. A gázszolgáltatást csak a vizsgálat megfelelő eredménye esetén tudjuk ismételten biztosítani. Abban az esetben, ha ingatlanuk gázellátó rendszere tömörtelennek minősül, azaz szivárgás tapasztalható a gázszolgáltatást a hiba kijavításáig szüneteltetnünk kell.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 89. § (6) bekezdése szerint a csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés üzemképes és biztonságos állapotban tartása, az ingatlantulajdonosok kötelezettsége és költsége, ennek megfelelően kötelesek gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről.


A felújítás várható időpontjáról a www.nemzetikozmuvek.hu honlapon tájékozódhatnak az érintett ingatlan tulajdonosok.

Az NKM Földgázhálózati Kft. javasolja a tisztelt ingatlantulajdonosoknak, hogy az épület gázvezeték rendszerét a vezeték-felújítási munkáink megkezdése előtt szakértővel vizsgáltassák felül elkerülendő a gázszolgáltatás kényszerű szüneteltetéséből eredő kellemetlenségeket!

Szakértői vizsgálatokat végző további cégek listája az alábbi honlapokon található: www.mkeh.hu, www.mmk.hu

Munkáink sikeres és zavartalan lebonyolítása közös érdekünk, ezért segítő együttműködésükre számítunk!

Köszönettel 

NKM Földgázhálózati Kft.

Tel.: 0614771323, 0614771298
Telefax: 0614771236

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.