A Városház utca és környéke rekonstrukciója II. ütemének munkálatai 2017. augusztus 7-én elkezdődnek

Tisztelt Belvárosi Polgár!


Az Önkormányzat folytatja Belváros nagyszabású megújítását: „A Jövő Városa” fejlesztési terv megvalósításának keretén belül megszépülnek a Városház utcához kapcsolódó kis utcák is.


2017. augusztus 7-én indulnak és a tervek szerint decemberre fejeződnek be a Kamermayer teret, Gerlóczy utcát, Vitkovics Mihály utcát és Vármegye utcát érintő munkálatok, majd a téli leállást követően, tavasszal sorra kerül a Semmelweis utca felújítása is, és így a teljes környék egységes és megszépült arculatot kap. A fejlesztés során megvalósul az utcák burkolatainak faltól-falig történő cseréje: a járdában porfír lapkő burkolat kerül lehelyezésre, az útpályára és a parkolósávra új aszfaltburkolat kerül. Felújítjuk a forgalomtechnikai elemeket, szegélyeket, utcabútorokat. A felszíni vízelvezetés helyreállításával együtt a közművek felszíni elemeinek (víznyelők, fedlapok, tűzcsapok stb.) szintbehelyezését és szükség szerinti felújítását vagy cseréjét is elvégezzük.


A projekt csaknem teljes területe természetes kőburkolatot kap és a kis utcák, valamint a Kamermayer tér autós és gyalogos felületei egy síkba kerülnek. A Kamermayer téren egy nagyobb zöldfelületű, élhető, esztétikus, gyalogosbarát tér alakul ki. A közvilágítás felújítását is tartalmazza a terv: korszerűsítés a Városház utcában már megismert korhű kandeláberekkel és lámpatestekkel valósul meg. A Kamermayer tér növénykazettákkal és fák telepítésével szépül, valamint elhelyeznek egy köztéri ivókutat és egy kisebb méretű vízjátékot a már ismert BUBI állomással együtt.


A munkálatok idején a kivitelező lezárja a Kamermayer teret, a Gerlóczy és a Vármegye utcát. A Vitkovics Mihály utca zsákutca lesz. A lezárt utcákban a lakóépületek, az üzletek és a szolgáltatók megközelíthetőségét folyamatosan biztosítja a kivitelező.


Jelen tájékoztató hátoldalán található ideiglenes forgalomtechnikai ábrán látható, hogy a Városház utca és környékén kezdődő felújítás idején, augusztustól októberig hogyan lehet közlekedni a környéken.
A fejlesztésről további információ Tóth Sándortól, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetőjétől kérhető 061-428-0425-ös telefonszámon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.


A kivitelezés időszakában az esetleges bontási és építési munkálatokkal járó kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.


Budapest, 2017. augusztus 2.
Tisztelettel:
Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

Városház utca és környéke ideiglenes forgaomtechnikai ábra.pdf