Összehangolt víz- és gázvezeték-rekonstrukció a Belgrád rakparton

A Fővárosi Vízművek 2017. április 10-től várhatóan július elejéig vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Belgrád rakparton. Annak érdekében, hogy a közlekedési nehézségek és kényelmetlenségek minél rövidebb ideig tartsanak, a felújítás a Fővárosi Gázművek gázvezeték-rekonstrukciójával összehangoltan történik.

A munkálatok során több mint 300 méter hosszan megújul az 1200 mm átmérőjű Sentab vízvezeték. A felújítási munkálatok idején a vízszolgáltatás zavartalan lesz. 

Ugyanezen a területen megtörténik a 315 mm átmérőjű polietilén gázvezeték rekonstrukciója is. A felújítás ideje alatt a gázszolgáltatás egy ideiglenes vezetéken keresztül folyamatos lesz. 

Amennyiben a vezetékek átkötése miatt rövid ideig tartó esetleges üzemszünetek válnak szükségessé, a szolgáltatók arról előzetes tájékoztatást nyújtanak. 

A rekonstrukció alatt az érintett útszakaszon az arra közlekedőknek teljes útlezárásra kell számítaniuk, ezért a környéken forgalmi rend változások lépnek életbe. Felbontják a Belgrád rakpart épületek felé eső útpályáját, valamint a járdának a házi bekötések cseréjéhez szükséges, lakóházakra merőleges szakaszait az Irányi utca és a Havas utca között. A burkolatot a vezetékek nyílt árkos cseréjét követően állítják helyre.  Az érintett szakaszon a gyalogos közlekedés, valamint az ingatlanokba történő bejutás folyamatosan biztosított lesz. 

Annak érdekében, hogy a közműfelújítás mielőbb befejeződhessen, a felújítási munkálatok hétköznap 7.00 és 20.00 óra között, szombaton 9.00 és 17.00 óra között folynak majd. 

 Kerülőútként, az átmenő forgalomnak célszerű a pesti alsó rakpartot vagy az Erzsébet hídi felhajtó – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Múzeum körút útvonalat választani, míg a közvetlenül érintett ingatlanok megközelítése az Irányi utca – Veres Pálné utca – Só utca – Fővám tér – Havas utca – Molnár utca útvonalon lehetséges. A munkálatok ideje alatt a 15-ös és 115-ös jelzésű autóbuszok a Deák tér – Kiskörút – Üllői út útvonalon közlekednek.    

 A kieső parkolóhelyek biztosítására a Belgrád rakparti lakosok számára az Irányi utca – Belgrád rakpart kereszteződésében található, munkaterületen belül lehatárolt parkolóban biztosít helyet Belváros-Lipótváros Önkormányzata.

A megszokott, magas színvonalú és biztonságos vízellátás folyamatos fenntartásának elengedhetetlen feltétele a vízhálózat tervszerű felújítása. 

Köszönjük a lakosság és a közlekedők türelmét, valamint megértését, az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk!