Folytatódik Belváros közterületeinek megújítása: a Városház utca és környéke rekonstrukciója I. ütemének munkálatai elkezdődnek

Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata folytatja a korábbi években megkezdett nagyszabású közterület-megújítási fejlesztéseit a Jövő Városa program keretén belül.

2016. július 11-én indulnak és a tervek szerint ősszel fejeződnek be a Városház és Párisi utcákat (a Városház és Petőfi Sándor utcák közötti szakaszt) érintő városszépítő munkálatok.

 

A fejlesztés keretén belül sor kerül az utcák burkolatainak faltól-falig történő cseréjére: a járdában porfír lapkő burkolat kerül lehelyezésre, az útpálya és a parkolósáv új aszfaltburkolatot kap. Felújításra kerülnek a forgalomtechnikai elemek, szegélyek, utcabútorok. A felszíni vízelvezetés helyreállításával együtt a közművek felszíni elemei (víznyelők, fedlapok, tűzcsapok stb.) szintbehelyezését és szükség szerinti felújítását vagy cseréjét végezzük el. Előkészítjük az új közvilágítás kiépítéséhez szükséges feltételeket is. Az útépítési munkálatokat megelőzően a Párizsi utcában a Fővárosi Gázművek Zrt. már elvégezte az elavult vezetékek cseréjét. A Városháza utcában az útépítési munkálatokkal párhuzamosan a Fővárosi Vízművek Zrt. elvégzi a vízvezetékük nagyobb keresztmetszetűre történő cseréjét.

A munkálatok ideje alatt az érintett közterületeken megszűnik a parkolás, a várakozás csak a környező utcákban lehetséges, egyúttal a hátoldalon található ábra szerinti ideiglenes forgalomtechnikai rend lép életbe.

A fejlesztésről további információval Tóth Sándor, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetője tud szolgálni a 061 428 04 25-ös telefonszámon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kivitelezés ideje alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Bízunk benne, hogy az átépítés eredményeivel az Ön megelégedésére is szolgálunk!

Budapest, 2016. július 6.

 

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.