Tájékoztatás Budapest V. ker. Sas utca gépjárműforgalmának korlátozásáról

Tisztelt Belvárosi Lakos! Tisztelt Látogató!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy útkarbantartási munkálatok kezdődnek 2015. szeptember 18-án a Sas utcában a József Attila utca és Arany János utca között három, egymást követő ütemben, különböző szakaszokon. 

Az útkarbantartás elvégzésére a gépjárműforgalom korlátozása és szakaszonkénti teljes zárása mellett kerül sor az építési technológia biztosítása érdekében. A munkálatok ideje alatt a Bazilika Garázs fogadja és kiszolgálja vendégeit az ütemezésnek megfelelő ideiglenes forgalmi rend szerint. 

 

A karbantartás elvégzésére a gépjárműforgalom korlátozása és szakaszonkénti teljes zárása mellett kerül sor az építési technológia biztosítása érdekében, azonban a gyalogos forgalmat folyamatosan fenntartjuk. A teraszok kitelepülésével érintett területen a kivitelezést csak azok elbontását követően végezzük. 

I. szakasz, I. ütem: a Sas utca 6 – 12. szám (Szent István téri mélygarázs ki- és bejárata) között teljes útpályát érintő forgalmi zár mellett kerül sor a karbantartásra 2015. szeptember 18-ától kezdődően. A szakasz várható kivitelezési ideje 5 hét. A kivitelezés során a 2m-es magasságkorlátozást meg nem haladó gépjárműforgalom a lezárt szakasz kikerülésével, a Szent István téri Mélygarázson keresztül fog haladni, személyes forgalomirányítás mellett. Ebben az ütemben, az utca egyéb szakaszain részlegesen biztosított a parkolás és az áruszállítás 2m-es magasságkorlátozással. Ebben az időszakban a Sas utcába LPG üzemű jármű nem hajthat be a mélygarázson átvezető forgalom miatt.

II. szakasz, II. ütem: a Sas utcának a Szent István téri mélygarázs kijárata és az Arany János utca közötti szakasza. A kivitelezés várható ideje 2 hét, amikor a parkolás vagy áruszállítás ezen a szakaszon csak részlegesen vagy korlátozottan lehetséges. A terület teljes zárása esetén sem áruszállítás, sem az egyéb gépjárműforgalom nem megengedett. A mélygarázs elérése illetve a célterületi áruszállítás a József Attila utca felől „zsákutcaként”, személyi irányítással kerül kialakításra. A mélygarázs jelenlegi bejárata lesz a kijárat is egyben.

III. szakasz, III: ütem: a Sas utcának a Szent István téri mélygarázs bejárata és a József Attila utca közötti szakasz. A kivitelezés 2-3 hetes időtartama alatt a parkolás ezen a szakaszon csak részlegesen és korlátozásokkal lehetséges. A terület teljes zárása esetén sem áruszállítás, sem egyéb gépjárműforgalom nem megengedett. A mélygarázs elérése illetve a célterületi áruszállítás az Arany János utca felől „zsákutcaként”, személyi irányítással kerül kialakításra. A mélygarázs jelenlegi kijárata lesz a bejárat is egyben.

A munkálatok időtartamát befolyásolhatja az időjárás alakulása, mivel a megvalósításhoz a technológiai előírások szigorú betartása szükséges.

Belváros Önkormányzata folytatja kerületünk megújítását: a Sas utca további szakaszának építészeti átalakítására előreláthatóan 2016 tavaszán sor kerül.

Amennyiben kérdése van a munkálatokkal kapcsolatban, Tóth Sándor, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. projekt menedzsere tud információval szolgálni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06 1 428 04 25-ös telefonszámon.

Célunk, hogy Belváros egészét megújítsuk, valamint, hogy a már elért eredményeket megőrizzük. A munkálatok kapcsán esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Budapest, 2015. szeptember 16. 

 

Üdvözlettel

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.