Megújítjuk a Batthyány-örökmécses környékét – a munkálatok 2014. július 29-én kezdődnek

Megújítjuk a Batthyány-örökmécses környékét, a Báthory utca, Hold utca, Aulich utca által határolt csaknem 2000 négyzetméteres területet. A munkálatok 2014. július 29-én kezdődnek és várhatóan ez év októberéig tartanak majd.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Belváros nagyszabású megújításának, „A jövő városa” fejlesztési tervnek újabb mérföldkövéhez érkeztünk.

 

 

A „Batthyány örökmécses és környéke rekonstrukciója” elnevezésű projektben Belváros-Lipótváros Önkormányzata megújítja a Báthory utca, Hold utca és Aulich utca által határolt 2000 négyzetméteres területet. A kerület városképéhez illeszkedő burkolatcserét és részleges akadálymentesítést végzünk; az érintett közműelemeket szintbe helyezzük, az úttartozékokat szükség szerint javítjuk vagy cseréljük. Zöld szigetek kialakítása mellett 8 db fát ültetünk a Hold és Báthory utcák fasorainak vonalában. Új utcabútorokat is kihelyezünk: székeket, szemeteseket, parkolás gátló oszlopokat és kerékpártárolót.

A kivitelezési munkálatok 2014. július 29-én kezdődnek és várhatóan 2014. október 3-ig fejeződnek be. Az érintett terület a Báthory, illetve a Hold utca útpályájának széléig terjed.  Az előzetes lakossági egyeztetések és kérelmek alapján a Penta Kft. a bontási-építési munkálatokat a Báthory – Aulich Lajos – Hold utcákat összekötő gyalogjárda bontásával-építésével kezdi. A gyalogosforgalom zavartalan és biztonságos fenntartása érdekében több ütemben gyalogosfolyosókat alakítunk ki. A munkálatok ideje alatt a parkolás csak a szomszédos közterületeken engedélyezett, a kijelölt helyeken.

Az örökmécses körüli téren található üzletek áruellátását a kivitelezés lehetővé teszi, azonban az esetleges különleges igényeket kérjük, előzetesen szíveskedjenek bejelenteni. 

A kivitelezés időszakában az esetleges bontási és építési munkálatokkal járó kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

A fejlesztésről bővebb információval Tóth Sándor, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. projekt menedzsere tud szolgálni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen, vagy a 061 428 04 25-ös telefonszámon.

Reméljük, hogy a felújítás az Ön megelégedésére is szolgál!

Budapest, 2014. július 28.

Tisztelettel:

Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.