A „Batthyány örökmécses és környéke rekonstrukciója” valamint az Aulich utca megújítása

A „Batthyány örökmécses és környéke rekonstrukciója” elnevezésű projekt során Belváros-Lipótváros Önkormányzata megújította a Báthory utca, Hold utca és Aulich utca által határolt 2000 m-es területet. A felújítás során a kerület városképéhez illeszkedő és az emlékművel harmonizáló magas szintű burkolatcserére került sor. A részleges akadálymentesítést végeztek és az érintett közműelemeket szintbe helyezték, az úttartozékokat szükség szerint javították vagy újakra cserélték. Zöld szigetek kialakítása mellett 8 db fát ültettek ki a Hold és Báthory utcák fasorainak vonalában. Új utcabútorokat is kihelyeztek: székeket, szemeteseket, parkolásgátló oszlopokat és kerékpártárolót.

 

„A jövő városa” fejlesztési tervet folytatva kicserélték az Aulich utca burkolatát, így a Szabadság teret és a Batthyány-örökmécsesnek helyet adó teresedést összekötő belvárosi utca is méltó arculatot kapott.

A járdák természetes porfír, az útpálya aszfalt burkolatot kaptak. Az útszegélyek elhelyezkedése nem változott, azonban a szegélyeket cserélték.