logo
Betűméret

Az a jó, ha egyfelé húzunk - demokrata.hu -

Forrás: demokrata.hu 2019.07.18.

Minden fejlesztésnél lényeges a zöldfelületek bővítése, hiszen bár az épített környezet behatárolja a lehetőségeket, ha a szándék megvan, igenis lehet zöldíteni – mondta a Demokratának Szentgyörgyvölgyi Péter, a budapesti Belváros-Lipótváros polgármestere, akivel a kerületben élők támogatásáról és a városrészben megvalósuló beruházásokról is beszélgettünk.

Bővebben, Link

Fákkal újul meg a Vörösmarty tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.06.04.

Belváros Önkormányzata valamennyi közterületi fejlesztése során kiemelten figyel a környezetre, a zöldfelület növelésére. Ahol csak lehet, fákat ültetnek. Így van ez a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren is, ahol a napokban ültettek el a meglévő fák mellett újabb példányokat. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester szívén viseli a fák, a növények sorsát, ezért örömmel ültetett el egy gyertyánfát a megújuló Vörösmarty téren.

Bővebben, Link

Megújul a Belváros három központi tere a Penta közreműködő munkájával - magyarepitok.hu -

Forrás: magyarepitok.hu 2019.05.15.

A Vállalat az ikonikus Vörösmarty tér, a József nádor tér és a Podmaniczky tér rekonstrukcióján is párhuzamosan dolgozik. Jelentős közterület-szépítő fejlesztéssorozat zajlik a főváros V. kerületében. Az évek óta egyre nívósabbá váló Belváros-Lipótvárost a Penta Általános Építőipari Kft. közreműködő munkájával fejleszti tovább újabb három helyszínen a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata. (Korábban a Ferenciek terét, továbbá a Magyar utcát is a cég újította fel.)

Bővebben, Link

Parkosítás és fejlesztés Belvárosban - Mai Belváros -

Forrás: MaiBelváros 2019.04.18.

Belváros önkormányzata kiemelt fi gyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként idén több utcát és teret is megújít. Rendben folyik a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér, illetve a József nádor tér felszíni megújítása. Elsődleges cél a közterek környezetminőségének emelése, a közösségi jelleg további erősítése.

Bővebben, Link

Az önkormányzat szerint életveszélyes volt a Vörösmarty téren kivágott fa - index.hu -

Forrás: index.hu 2019.03.01.

Olvasónktól kaptunk egy képet péntek reggel, hogy kivágtak egy öreg platánfát a Vörösmarty tér felújítása miatt. A belvárosi önkormányzat januárban jelentette be, hogy több milliárdból újul majd meg Vörösmarty tér és a Podmaniczky tér. A Vörösmarty tér faltól-falig megújul, új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, és megújulnak az utcabútorok és úttartozékok.

Bővebben, Link

Bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren - index.hu -

Forrás: index.hu 2019.03.25.

Hétfő délután bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren, ezért a környéket és az ott lévő épületeket kiürítették, írta több olvasónk. A száz kilós szovjet gyártmányú második világháborús bombát a tér Deák Ferenc utca felőli részén találták meg, a tűzszerészek két autóval vonultak ki a helyszínre. Este hétre végül kiszerelték a gyújtószerkezetet a bombából, így azt hatástalanították. A bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre, tájékoztatta a honvédség tűzszerészete az MTI-t.

Bővebben, Link

Alapkőletétel a Vörösmarty téren - stukko.blogstar.hu -

Forrás: stukko.blogstar.hu 2019.01.30.

Az ünnepi alkalmat megtisztelte jelenlétével Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, Dr. Balla Valéria V. kerület alpolgármestere, Bán Teodóra a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője és Mártonffy Miklós Budapest város főépítésze is.

Bővebben, Link

3,3 milliárd forintért felújítják a Vörösmarty teret és a Podmaniczky teret

Forrás: 168óra 2019.01.09.

Teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér - jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere szerdán. A polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre. A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.

Bővebben, Link

Így néz majd ki a teljesen megújult Vörösmarty és Podmaniczky tér a fővárosban – fotó

Forrás: Propeller 2019.01.09.

A polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta:.az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre.

Bővebben, Link

Hopsz, teljesen felújítják a Vörösmarty teret és a Podmaniczky teret

Forrás: Nuus 2019.01.09.

Teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér - jelentette be Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere szerdán fővárosi sajtótájékoztatóján.

A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája