logo
Text Size

Újra a járókelőké a Vörösmarty tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.10.08.

Megnyílt a gyalogosforgalom számára a faltól falig újjászületett Vörösmarty tér. Ősz végéig a csatlakozó kis utcák felújítása is elkészül, megszépül a Deák Ferenc utcának a Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, a Vigadó utca és a Harmincad utca.

Bővebben, Link

Újra a járókelőké a teljesen megújult Vörösmarty tér - hirado.hu -

Forrás: hirado.hu 2019.09.24.

Megnyílt a gyalogosforgalom számára a faltól falig megújított Vörösmarty tér, az ősz végéig a csatlakozó kis utcák felújítása is elkészül, megszépül a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca is.

Bővebben, Link

Újra a járókelőké a teljesen megújított Vörösmarty tér - demokrata.hu -

Forrás: demokrata.hu 2019.09.24.

Újra a járókelőké a teljesen megújított Vörösmarty tér. Megnyílt a gyalogosforgalom számára a faltól falig megújított Vörösmarty tér, az ősz végéig a csatlakozó kis utcák felújítása is elkészül, megszépül a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca is.

Bővebben, Link

Visszakapták a gyalogosok a Vörösmarty teret - 24.hu -

Forrás: 24.hu 2019.09.24.

Megnyílt a gyalogosforgalom számára a faltól falig megújított Vörösmarty tér, az ősz végéig a csatlakozó kis utcák felújítása is elkészül, megszépül a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca is.

Bővebben, Link

Elültették a fákat a Belváros megújuló terein - Mai Belváros -

Forrás: MaiBelváros 2019.08.23.

A József nádor tér után, Belváros két prominens terének – a Vörösmarty és a Podmaniczky térnek – faltól falig megújuló, zöldfelületekkel bővülő rekonstrukciója azzal a nem titkolt céllal indult el év elején, hogy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az idelátogató budapestiek által kedvelt, igazi közösségi terek szülessenek. A felújítási munkálatok a fák beültetésének idejéhez érkeztek.

Bővebben, Link

Az a jó, ha egyfelé húzunk - demokrata.hu -

Forrás: demokrata.hu 2019.07.18.

Minden fejlesztésnél lényeges a zöldfelületek bővítése, hiszen bár az épített környezet behatárolja a lehetőségeket, ha a szándék megvan, igenis lehet zöldíteni – mondta a Demokratának Szentgyörgyvölgyi Péter, a budapesti Belváros-Lipótváros polgármestere, akivel a kerületben élők támogatásáról és a városrészben megvalósuló beruházásokról is beszélgettünk.

Bővebben, Link

Fákkal újul meg a Vörösmarty tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.06.04.

Belváros Önkormányzata valamennyi közterületi fejlesztése során kiemelten figyel a környezetre, a zöldfelület növelésére. Ahol csak lehet, fákat ültetnek. Így van ez a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren is, ahol a napokban ültettek el a meglévő fák mellett újabb példányokat. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester szívén viseli a fák, a növények sorsát, ezért örömmel ültetett el egy gyertyánfát a megújuló Vörösmarty téren.

Bővebben, Link

Megújul a Belváros három központi tere a Penta közreműködő munkájával - magyarepitok.hu -

Forrás: magyarepitok.hu 2019.05.15.

A Vállalat az ikonikus Vörösmarty tér, a József nádor tér és a Podmaniczky tér rekonstrukcióján is párhuzamosan dolgozik. Jelentős közterület-szépítő fejlesztéssorozat zajlik a főváros V. kerületében. Az évek óta egyre nívósabbá váló Belváros-Lipótvárost a Penta Általános Építőipari Kft. közreműködő munkájával fejleszti tovább újabb három helyszínen a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata. (Korábban a Ferenciek terét, továbbá a Magyar utcát is a cég újította fel.)

Bővebben, Link

Parkosítás és fejlesztés Belvárosban - Mai Belváros -

Forrás: MaiBelváros 2019.04.18.

Belváros önkormányzata kiemelt fi gyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként idén több utcát és teret is megújít. Rendben folyik a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér, illetve a József nádor tér felszíni megújítása. Elsődleges cél a közterek környezetminőségének emelése, a közösségi jelleg további erősítése.

Bővebben, Link

Az önkormányzat szerint életveszélyes volt a Vörösmarty téren kivágott fa - index.hu -

Forrás: index.hu 2019.03.01.

Olvasónktól kaptunk egy képet péntek reggel, hogy kivágtak egy öreg platánfát a Vörösmarty tér felújítása miatt. A belvárosi önkormányzat januárban jelentette be, hogy több milliárdból újul majd meg Vörösmarty tér és a Podmaniczky tér. A Vörösmarty tér faltól-falig megújul, új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, és megújulnak az utcabútorok és úttartozékok.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek